Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı'ndan Trabzonspor: Havaya Girmeyin

02.10.2022 - 01:07 | Son Güncellenme: 02.10.2022 - 01:32

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, Trabzonspor'a hakemin zorlama penaltısıyla 2-1 yenildiklerini söyledi. Gözbaşı "Trabzon boşa havaya girmesin" dedi.

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı'ndan Trabzonspor: Havaya Girmeyin

Süper Lig'in 8. haftasında evinde Trabzonspor'a 2-1 yenilen Yukatel Kayserispor'da hakeme büyük tepki gösterildi. Bordo mavililerin beraberlik golünü getiren ve VAR sonucunda verilen penaltıya teknik direktör Çağdaş Atan'dan sonra başkan Berna Gözbaşı da sert tepki gösterdi. 

Berna Gözbaşı'ndan MHK'ya tepki

Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında penaltı kararını "Hakeme karşı kazanmak gibi bir şansımız yok" diyerek değerlendiren Çağdaş Atan'a Gözbaşı da destek verdi. Kayserispor Başkanı, maç çıkışı gazetecilere sert bir açıklama yaptı. Gözbaşı, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yıllardır Trabzonspor maçlarına verilmeyen Ümit Öztürk'ü kendileriyle oynanan maça atamasını anlayamadığını söyledi.

İlgini Çekebilir
Trabzon'da UMUT VAR
Habere Git

"Trabzonspor boşa havaya girmesin"

Kayserispor Başkanı Gözbaşı, öfkeli bir şekilde medya mensuplarına şöyle konuştu: "3-4 yıldır Trabzonspor maçına verilmeyen, verdirilmeyen bir hakem ne hikmetse bizim maçta görev alıyor. Her halde kendisini affettirmeye çalıştı. Bunu kaza olarak görüyoruz. Bu adaletsizliğin de hesabı sorulmalı. Zorla maç bir yerden bir yere taşınıyor. Maç kazandık diye boşa havaya girmesinler.”

VAR'a uydu verdi ama yorumcular "Yanlış " dedi

Kayserispor'un 1-0 önde götürdüğü mücadelenin 75. dakikasında VAR'da görevli olan Özgüç Türkalp'in uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Ümit Öztürk, Onur Bulut'un Trezeguet'ye dirsek attığına hükmederek, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Bakasetas da skora eşitliği getirdi. Ümit Öztürk, 3.5 yıl aradan sonra bir Trabzonpor maçını yönetti. Lale Orta, Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Erman Toroğlu gibi hakem yorumcuları penaltı verilen pozisyon öncesinde Trabzonsporlu oyuncunun faul yaptığını ve dolayısıyla verilen kararın yanlış olduğunu dile getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler