Trabzonspor, Okay Yokuşu davasını kaybetti! Kayserispor...

25.01.2019 - 15:03 | Son Güncellenme: 25.01.2019 - 15:12

Trabzonspor, Okay Yokuşu davasını kaybetti! Kayserispor...

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor'un başvurusunu reddetti ve Okay Yokuşlu için Kayserispor kulübüne 1.5 milyon Euro ödeme yapacağını açıkladı.

Çıkmaza girmişti...

Trabzonspor’da Okay Yokuşlu’nun ayrılığının ardından Kayserispor ve Trabzonspor arasında transferden doğan alacak çıkmazı yaşanmıştı.

 

6 milyon Euro'ya transfer olmuştu

Bindiği üzere Okay Yokuşlu, Trabzonspor’dan 6 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi kullanılarak ayrılmış ve Celta Vigo’nun yolunu tutmuştu.

 

Kayserispor parayı istiyor

Kayserispor kulübü ise Trabzonspor’dan Okay’ın sözleşmesinde bulunan “3 milyon Euro’dan yüksek bir rakama transfer olursa paranın yarısı Kayserispor’a ödenir” maddesine dayanarak Trabzonspor’dan 1,5 milyon Euro + yetiştirme bedelini talep etmişti.

 

Trabzonspor kabul etmedi

Kayserispor’un bu talebine Okay’ın transfer olmadığını serbest kalma hakkını kullanıp gittiği gerekçesini sunan Bordo Mavililer ödeme yapmayacaklarını iletmişti.

Kayserispor mahkemeye verdi

Haklarının verilmediği gerekçesi ile Kayserispor kulübü başvuruları yapıp konuyu mahkemeye taşımıştı.

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararını verdi

Aradan geçen 5 aylık zaman zarfında Kaysersipor’un haklı gören TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Trabzonspor’un parayı ödemesi gerektiğini taraflara iletti.

 

Tahkim Kurulu reddetti

Daha sonra konuyu Tahkim Kurulu’na taşıyan Bordo Mavililere bir kötü haber de oradan geldi. Kurul UÇK’nın kararının usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığını ifade ederek Trabzonspor’un başvurusunun reddedip kararı onadı.

 

Böylelikle Trabzonspor Kulübü, Okay Yokuşlu transferinden dolayı Kayserispor’a 1,5 milyon Euro + yetiştirme bedeli ödeyecek. (61saat)

Senin için hazırladığımız haberler