"Trabzonspor'a gelecek sezon için bir ceza gelebilir"

27.07.2020 - 16:17 | Son Güncellenme: 27.07.2020 - 16:21

"Trabzonspor'a gelecek sezon için bir ceza gelebilir"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Sivasspor için geride kalan sezonu nasıl değerlendirdi? Mert Hakan ve Emre Kılınç için neler söyledi? Yabancı sınırını nasıl değerlendirdi?

"Şampiyonlar Ligi önemli değil"

Geride kalan sezonu değerlendiren Rıza Çalımbay, "Son maçımız çok gergin geçti. Göztepe'nin böyle oynayacağını düşünmüyorduk. Çok büyük şanssızlıklar yaşadık. Maçın hakemi çok kötü bir yönetim gösterdi. Hakan Arslan'ın anlı yarıldı ancak foul bile verilmedi. Maç sıkıntılı geçti ancak gergin bir maç olmamalıydı. Konuşulacak fazla bir şey yok. Hakem arkadaş ortadaydı. Kısıtlı bir kadromuz olduğu için oraya da eksik gittik ancak sağlık olsun. Şampiyonlar Ligi önemli değil. Devre arasını transfer anlamında iyi geçirebilseydik başka şeyler olabilirdi. Kupa maçlarıyla birlikte çok sıkıntı yaşadık ancak her şeye rağmen ilk 5'ten kopmadık" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor'a gelecek sezon için bir ceza gelebilir"

Trabzonspor'un durumunu ve CAS sürecini değerlendiren Çalımbay, "Trabzonspor çok iyi bir kadro kurdu ancak ben oradayken bu şansa sahip değildim. Ben sadece Novak transferini yapabildim. Benden sonra çok fazla transfer yaptılar. Trabzonspor'un hedefi 2. olmak değildi. Trabzonspor'un bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağını düşünüyorum ancak önümüzdeki sezon için bir ceza gelebilir" ifadelerimi kullandı.

"Mert Hakan ve Emre Kılınç'ın ayrılması kesin"

Transferleri yılan hikayesine dönen Mert Yakan Yandaş ve Emre Kılınç için de konuşan Rıza Çalımbay, "Mert Hakan ve Emre Kılınç'la ilgili net bir şey bilmiyorum ancak herkes biliyor işte. Ağızımdan laflar yazıyorlar. Kesin olarak ne olduğunu bilmiyorum ama ayrılacakları kesin" dedi.

"Sivasspor'dan başkasıyla görüşmüyorum"

Kasımpaşa ve Alanyaspor gibi kulüplerle ismi anılan Rıza Çalımbay, "Şu anda Sivasspor'dan başka bir kulüple görüşmüyorum. Alanyaspor'da Erol Bulut görevine devam ediyor ve önemli bir maça çıkacaklar. Böyle şeyleri konuşmaya gerek yok. Sivasspor'la mükkemmel bir sezon geçirdik. İmkanlarımız biraz daha fazla olsaydı şampiyon bile olabilirdik" diyerek iddialara cevap verdi.

"Yabancı kuralı bize sorun çıkartacak"

Son olarak bu sezonki en büyük hedeflerinin Avrupa olduğunu söyleyen Rıza Çalımbay, "En büyük hedeflerimizden bir tanesi Avrupa. Orada başarılı olmak istiyoruz ancak yabancı kuralı bize sıkıntı çıkaracak. Bu kuralla ilgili umarım bir düzeltme yapılır. Avrupa'da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Sivasspor olarak çok güzel bir sezon geçirdik ve daha iyisini yapmak istiyoruz. Oyuncularımızın psikolojisi çok kötü ve en az 1 ay dinlenmeliler. Ben nasıl oyunculara tekrardan yükleme yapacağım? Umarım sakatlıklar yeniden artmaz. Bu sezon Avrupa'da da boy göstereceğiz ve umarım sıkıntı yaşamayız. Bu ara biraz daha uzun olabilirdi. Bizim bütçemiz zaten belli. Kendi bütçemize göre transferlerimizi de yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Senin için hazırladığımız haberler