Trabzonspor'un Youtube Kanalı Hacklendi

11.03.2023 - 11:10 | Son Güncellenme: 11.03.2023 - 15:39

Trabzonspor haberleri... Süper Lig takımlarından Trabzonspor Kulübü'nün, 301 bin takipçili resmi Youtube Kanalı hacklendi. İşte haber ile ilgili detaylar.

Trabzonspor'un Youtube Kanalı Hacklendi

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor Kulübü'nün resmi youtube kanalı haklendi. Hakleyen kişiler öncelikle olarak kanalın ismini değiştirdi. 

Bordo-mavili kulübün resmi youtube kanalını hakleyen kişiler, ilk olarak kanaldaki videoları sildi ve daha sonra ise Elan Musk'un katıldığı bir programı canlı olarak yayınladı.

Trabzonspor yetkililerle iletişime geçti

Trabzonspor kulüp yetkilileri, 301 bin abonesi bulunan hesabın geri alınması için Youtube platformuyla iletişime geçti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye dünya yıldızı!
Habere Git

Fenerbahçe'nin kanalı da haklenmişti

Bilindiği üzere, 2022 yılında da Fenerbahçe kulübünün 2.3 milyon üyeli resmi youtube kanalı hacklenmişti. Sarı-Lacivertli kulüp daha sonra hesabı geri alarak ismini eski haline çevirmişti. 

Trabzonspor'dan açıklama

Trabzonspor, hacklenen YouTube kanalıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Trabzonspor YouTube Resmi hesabımız sabah saatlerinde dünyadaki bazı YouTube kanalları ile birlikte siber saldırıya uğramış ve erişim sorunu yaşanmıştır"

"Bu sorunun global bir sorun olduğu bildirildi"

Kulüpten, "YouTube Türkiye’nin üst düzey temsilcileri, bu sorunun global bir sorun olduğunu ve aynı saat dilimi içerisinde birçok hesabın erişimini kaybettiğini de tarafımıza yazılı bir şekilde bildirmiştir" denildi.

"Medya ekibimiz hesabı tekrar aktif hale getirmiştir"

Son olarak, "Medya ekibimiz, erişim sorununun yaşandığı andan itibaren YouTube Global ve YouTube Türkiye ekipleriyle iletişime geçip herhangi bir içerik kaybı yaşanmadan hesabı tekrar aktif hale getirmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler