Trabzonspor'da Hyun-Seok Hong transferinin açıklanmama nedeni ortaya çıktı!

21.08.2024 - 08:52 | Son Güncellenme: 21.08.2024 - 09:04

Trabzonspor, Belçika ekibi Gent'in Güney Koreli on numarası Hyun-Seok Hong ile anlaşmaya varmıştı. Yıldız futbolcunun transferinin resmi olarak duyurulmamasının nedeni ortaya çıktı. İşte detaylar...

Trabzonspor'da Hyun-Seok Hong transferinin açıklanmama nedeni ortaya çıktı!

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor'un bu hafta içi Türkiye'pe getirerek basın önünde sözleşme imzalaması beklenen Güney Koreli yıldız Hyun-Seok Hong'taki gecikmenin nedeni belli oldu.

Belçikalı gazeteci Sacha Tavolieri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 25 yaşındaki on numaranın Trabzonspor'a tranferinin geçikmesinin nedeninin vergiyle ilgili olduğunu yazdı.

Vergi avantajlarını korumak istiyor

Hong Hyun Seok’un hâlâ Belçika’da olduğunu belirten Tavolieri, “Koreli orta saha oyuncusu, Avrupa’da sahip olduğu vergi avantajlarını korumak istediği için sözleşmesinin detaylarını hâlâ müzakere ediyor. Hong, her yıl ülkesi için vergi ödemek zorunda ve kulübün, kendisine harika bir teklif sunulmasına rağmen, bu farkı ödemesini istiyor.” dedi.

Anlaşma hala geçerli

Belçika'da bulunan ve takımı Gent ile antrenmanlara çıkan Güney Koreli futbolcu, takımının Partizan ile oynayacağı Konferans Ligi'nin kafilesinde yer almayacak. Trabzonspor'un Gent ile olan anlaşması geçerliliğini koruyor.

Gruplarda yer alacak

Trabzonspor’un, oyuncunun vergi problemini kısa sürede aşarak bu hafta içinde Türkiye’ye getirmesi bekleniyor. Bordo-Mavililer’in, Hong Hyun Seok konusunda acele etmemesinin nedenin ise Güney Koreli oyuncuyu Konferans Ligi Play-Off turu listesine yazamaması olduğu belirtildi. Fırtına’nın turu geçmesi halinde Hyun-seok Hong'u grup maçlarında listesine yazabileceği ifade edildi.

Bonservisine 4 milyon Euro ödenecek

Trabzonspor, Güney Koreli futbolcunun transferi için Belçika ekibi Gent'e yaklaşık 4 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Bordo-mavililer ödemeyi taksitler halinde yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler