Trabzonspor Teknik Direktörü Orhan Ak İstifa Etti

04.04.2023 - 23:07 | Son Güncellenme: 05.04.2023 - 00:14

Süper Lig'de yarıştan kopan Trabzonspor, Türkiye Kupası'ndan da elendi. Fırtına'da Ahmet Ağaoğlu ve Abdullah Avcı'dan sonra Orhan Ak da istifa etti...

Trabzonspor Teknik Direktörü Orhan Ak İstifa Etti

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde MKE Ankaragücü'ne 3-1 kaybeden Trabzonspor kupaya veda etti. Bordo-Mavililer'de şampiyon başkan Ahmet Ağaoğlu, şampiyon teknik direktör Abdullah Avcı'nın ardından Orhan Ak da istifa etti.

"Beraber geldik, beraber gideriz demiştim"

Ankaragücü maçının ardından röportaj veren Orhan Ak, "Abdullah hocanın istifa sürecinde hocamızla da konuşmuştum, başkanla da konuşmuştum. Beraber geldik, beraber gideriz demiştim. Ama ricada bulundular" ifadelerini kullandı.

"O şekilde bırakmak doğru olmazdı"

Ak, "İçeriden biri olarak 2,5 senedir burada çok şeyler kazandım. O şekilde bırakmak doğru olmazdı. Yardımcı olmak istedim. Haftalık ya da aylık da konuşabiliriz demiştim. Bir umut çıkış noktası yapabiliriz demiştik" şeklinde konuştu.

"Son 2 maçımız sezonun özetiydi"

Kupa maçını değerlendiren Orhan Ak, "Son 2 maçımız sezonun özetiydi. Bir yere kadar getiriyorsunuz, golden sonra rahatlamalar oluyor. Mental sorunu çözemedik" açıklamasını yaptı.

"Başkana ulaşamadım ama haber yolladım, oyuncularla vedalaştım"

Orhan Ak istifasını şu şekilde açıkladı: "Bugün başkana ulaşamadım ama haber yolladım kendisine. Oyuncularla vedalaştım. Kulübe, yönetime zarar vermemek lazım. Oyuncuların iyi niyetine teşekkür ediyorum. İçeriden birinin de kalması doğru değilmiş"

"Elimizde kalan tek şeyi kaybettik"

Sözlerine devam eden Orhan Ak, "Mesleki olarak güzel bir tecrübe oldu. Elimizde kalan tek şeyi kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Trabzonspor böyle kaybetmemeli. Trabzonspor'u yenen takım acı çekerek yenmeli. Kolay olmamalı bu kadar" diye konuştu.

"O sinerjiyi kaybettik"

Röportajın ardından basın toplantısına geçen Orhan Ak, "O sinerjiyi kaybettik. Sakatlıklar... Sakat oyuncular olmasa çok daha farklı olurdu. Edin'in sakatlığı, Cornelius'un gitmesi, Dorukhan'ın sakatlığı... Kolay olmuyor. 2,5 senedir yaşadığımız yardımlaşma duygusunu kaybettik" ifadelerini kullandı.

"Taraftarımızdan şunu istiyorum: Acıya dönüşmesin"

Ak, "Oyunculara bir şey söyleyemem. Onların ayaklarına bakıyorsunuz. Onlara sadece yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sonuçta sahaya çıkan onlar. Onlara söyleyecek hiçbir şeyim yok. Bardağın dolu tarafına baktığınızda bize çok şey verdiler. Bizler gelip geçiyoruz, oyuncular devam ediyor. Taraftarımızdan şunu istiyorum, 10 haftalık süreç var. Acıya dönüşmesin... Yeni yönetim var. Özellikle ikinci yarı Ankaragücü'nde taraftarın bütünleşmesi skoru lehine çevirdiler. Ankaragücü ve Tolunay hocayı tebrik ediyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler