Trabzonspor'dan Galatasaray'a uzanan bir hikaye!

12.05.2017 - 08:52 | Son Güncellenme: 12.05.2017 - 08:52

Galatasaray’dan önce, Trabzonspor’un pazarlama faaliyetlerini yürüten Cenk Ergün, futbol geçmişi olmamasına rağmen yeni yapılanmada transferden tüm detaylara kadar, Sarı-Kırmızılı kulübün futbol aklı olarak görev yapacak.

Futbol Federasyonu’ndan sertifika sonrası, Galatasaray’daki yeni yapılanma çerçevesinde ‘Sportif AŞ Futbol Direktörü’ görevine getirilen ve tüm transfer çalışmalarından sorumlu olan Cenk Ergün’ün yükseliş hikayesi ilginç...

1993 yılında Galatasaray Lisesi matematik bölümünden mezun olan Ergün, Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdikten sonra pazarlama sektörüne yöneldi. 2000-2003 arasında Türkiye Futbol Federasyonu için reklam ve sponsorluk pazarlamasıyla beraber, maç organizasyonları yapan Cenk Ergün, 2003-2006 arasında Trabzonspor’da Sportif AŞ Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi ve pazarlama işlerini yürüttü.

Tek başına karar verecek 2006 yılından bu yana Galatasaray’da özel projeler sorumluluğunu üstlenen Ergün, artık Galatasaray’ın futbol aklı olarak görev yapıyor. Fransızca, İngilizce ve İtalyanca bilen Cenk Ergün, futbol geçmişi olmamasına rağmen, Sarı-Kırmızılı kulübün futbola dair tüm faaliyetlerini tek başına idare edecek. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler