Trabzonspor, Alanyaspor'dan Umut Güneş'i transfer etti

15.09.2023 - 15:25 | Son Güncellenme: 15.09.2023 - 15:33

Son dakika | Trabzonspor, Alanyaspor'da forma giyen Umut Güneş'i transfer etti. Bordo-Mavili takım, 23 yaşındaki orta sahayı resmen duyurdu. İşte detaylar.

Trabzonspor, Alanyaspor'dan Umut Güneş'i transfer etti

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Trabzonspor, yaz transfer döneminin son gününde kadrosuna bir ismi daha kattı. Bordo-Mavililer, Alanyaspor'da forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Umut Güneş'i resmen açıkladı.

Konuyla ilgili Trabzonspor tarafından yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Umut Güneş'in, Kulübümüze transferi konusunda Alanyaspor ve oyuncunun kendisi ile anlaşma sağlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

4+1 yıllık sözleşme

Trabzonspor, Umut Güneş ile 4+1 yıllık sözleşme imzaladı. Buna göre genç futbolcuya ilk sezon 8 milyon TL, ikinci sezon 9.5 milyon TL, üçüncü sezon 11 milyon TL, dördüncü sezon 12.5 milyon TL ve opsiyon hakkının kulüp tarafından kullanılması halinde 14 milyon TL garanti ücret verilecek.

İlgini Çekebilir
Nicolas Pepe Trabzon'u korkuttu! Bjelica'dan açıklama
Habere Git

İşte Umut güneş'in Bonservis bedeli

Karadeniz temsilcisi, Umut Güneş transferi için Alanyaspor'a ödeyeceği bonservis bedelini de duyurdu. Trabzonspor, 3 taksit halinde toplam 2.3 milyon Euro ödeme yapacak. Ayrıca Bordo-Mavililer, Güneş'in bir sonraki satışındaki kardan yüzde 20 pay verecek.

Umut Güneş'in performansı

Almanya takımı Stuttgart'ta profesyonel olan gurbetçi futbolcu, 2019'da Alanyaspor'a imza attı. 23 yaşındaki orta saha, geçen sezon Akdeniz temsilcisi ile 30 maça çıktı. 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Umut Güneş, 1 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Alanyaspor ile toplamda 95 karşılaşmaya çıkan Umut Güneş, 6 gol, 5 asistlik performans sergiledi. Genç orta saha, 8 mücadelede sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler