Trabzonspor'un yeni transferi Vahid Amiri kimdir? Kaç yaşında?

20.07.2018 - 15:53 | Son Güncellenme: 20.07.2018 - 18:53

Trabzonspor bu sezon ilk transferini Vahid Amiri ile yapmaya hazırlanıyor. Dünya Kupası'nın sürpriz takımlarından olan İran'ın oynadığı 3 maçta da görev alan Amiri Trabzonspor'a çok yakın. Kadrosuna sürpriz bir isim ile güçlendirmek isteyen bordo mavililer Vahid Amiri'i Trabzon'a getirdi. Bu haberin ardından taraftarlar Vahid Amiri'yi araştırmaya başladı. Peki Vahid Amiri kimdir? Kaç yaşında? Hangi mevkide oynuyor? Transfermarkt değeri ve Maçkolik değeri ne kadar? İşte detaylar...

Trabzonspor'un yeni transferi Vahid Amiri kimdir? Kaç yaşında?

Vahid Amiri kimdir? UEFA'nın Finansal Fair-Play kuralına takılan Trabzonspor transferde dikkatli adımlar atmaya çalışıyor. Bu sezon henüz bir transfer gerçekleştiremeyen bordo mavililer takıma sürpriz bir isim katmaya hazırlanıyor. Bordo mavililer, Dünya Kupası'nda Portekiz ve İspanya'nın grubunda yer alan İran'ın sol kanat oyuncusu Vahid Amiri'yi Türkiye'ye getirdiler. Uygun bir zemin bulunması halinde imzaların atılması bekleniyor. Bu haberin ardından ardından taraftarlar Vahid Amiri'yi araştırmaya başladı. Peki Vahid Amiri kimdir? Kaç yaşında? Transfermarkt değeri ve Maçkolik değeri ne kadar? İşte detaylar...

Vahid Amiri kimdir?

1988'de İran'da dünyaya gelen Vahid Amiri, altyapıdan bu yana ülkesinde top koşturuyor. 30 yaşındaki oyuncu daha önce yurt dışında hiçbir kulüpte forma giymezken son birkaç sezondaki performansıyla kariyerinin yönünü değiştirmiş durumda.

İki yıl öncesine kadar İran'ın kalburüstü ve düşük bütçeli takımlarında forma giyen Vahid Amiri, Naft Novin Tehran'da oynamaya başladıktan sonra saha içindeki yaptıklarıyla kısa sürede ülke içinde ün kazandı. Sol kanatta görev yapabilen ve hücumda skora etkinliğinin yanında savunma özellikleriyle de ön plana çıkan Amiri, attığı gollerden çok asistleriyle konuşulan bir oyuncu.

Vahid Amiri Künye

Doğum tarihi: 2 Nisan 1988
Doğduğu il: Khorramabad Iran
Yaş: 30
Boyu: 1,81 m
Uyruğu: Iran Iran
Mevki Forvet - Sol Kanat
Ayak: Sol ayak
Güncel kulüp: Persepolis FC Persepolis FC
Takıma katılma tarihi: 1 Tem 2016
Sözleşme bitiş tarihi:: 30.06.2018

İLK TRANSFER OLACAK

Önceki sezonların aksine transfer dönemini sakin geçiren Trabzonspor, Amiri ile sözleşme imzalaması halinde bu sezonki ilk transferini gerçekleştirmiş olacak. Amiri ayrıca, Trabzon'un ilk İranlı futbolcusu olarak tarihe geçecek.

'BONSERVİS ÖDEMEYECEĞİZ'

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Amiri transferi için açıklamalarda bulundu. İranlı kanat oyuncusunu Amiri'yi Trabzon'a getirdiklerini belirten Hacısalihoğlu, "Sağlık kontrolünden geçirdikten sonra son görüşmeyi yapacağız. Oyuncu hazırlıklarına özel bir hoca eşliğinde Trabzon'da devam edecek. Takım 24 Temmuz'da Trabzon'a dönüyor. Amiri takımla çalışmalara burada başlayacak. Dünya Kupası'nda İran Milli Takımı ile yer alan ve takımı Persepolis'in düzenli formasını giydiği bir oyuncu. Oyuncunun kulübüyle sözleşmesi bittiği için bir bonservis bedeli ödemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

2018 Dünya Kupası'nda fire vermedi

30 yaşındaki oyuncu İran Milli Takım formasını da kısa bir süredir giyiyor. Kariyerinin ortalarında açılan Amiri, ilk milli maçına 2015'te çıktı ve o günden bu yana 38 kez sırtına geçirdiği milli formayla bir de gol attı.

2018 Dünya Kupası'nda İspanya, Portekiz ve Fas'ın da yer aldığı grupta 4 puan toplayarak önemli bir başarı elde eden İran Milli Takımı'nda üç maçta da görev yapan Amiri, kariyerinde ilk kez büyük bir turnuvada boy gösterdi.

Spor Yöneticiliği'nde master yaptı

Vahid Amiri aynı zamanda akademik olarak da çalışmalarını sürdürdü. İranlı futbolcu Spor Yöneticiliği dalında master sahibi.

Senin için hazırladığımız haberler