Trajik ölümle ilgili yeni gelişme! Sala'nın ailesi...

21.01.2021 - 15:21 | Son Güncellenme: 21.01.2021 - 15:29

Korkunç bir uçak kazası ve yitip giden bir can... Arjantinli futbolcu Emiliano Sala 2019 yılında uçak kazasında yaşamını yitirdi. Şimdilerde ise ailesinin talebi yeniden gündemde. Sala neden ve nasıl öldü, ailesinin talebi ne? İşte detaylar ve gelişmeler...

Trajik ölümle ilgili yeni gelişme! Sala'nın ailesi...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Arjantinli futbolcu Emiliano Sala, Nantes'tan Cardiff City'e transfer olmuş ancak yeni takımına gitmek için bindiği uçağın düşmesi sonucu 2019 yılında trajik bir şekilde hayatını kaybederek tüm dünyayı yasa boğmuştu. Sala ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Detaylar haberimizde...

Ölümünün üzerinden 2 yıl geçti

Bugün yani; 21 Ocak 2021 tarihi Emiliano Sala'nın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan korkunç uçak kazasının ikinci yıldönümü. Aradan 2 yıl geçmiş olmasına karşın Arjantinli futbolcunun ölümüyle ilgili bazı şeyler netlik kazanmadı. Sala'nın ailesi, uçak kazasıyla ilgili yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Zira pilotun cenazesi ortaya çıkmamıştı.

"Gerçeği öğrenmenin tek yolu soruşturma"

Yaşamını yitiren Arjantinli futbolcunun ailesi ek bir muayene istiyor. Sala'nın ailesi avukatları aracılığıyla yaptığı son açıklamada, "Emiliano'nun ölümünden 2 yıl sonra hale tam olarak, nasıl ve neden öldüğünü bilmiyor olmamız bir trajedidir. Soruşturma, tüm gerçeği öğrenmenin tek yoludur" ifadelerini kullandı.

Nihai raporda ne denilmişti?

Mart 2020'de yayınlanan nihai raporda pilotun kötü bir hava olmasına karşın çok hızlı uçtuğu ve gecenin karanlığında da kontrolünü kaybettiği belirtilmişti. Uçağın havadayken parçalandığı ve saatte 435 kilometre hızla su yüzeyine çarptığı ifade edilmişti. Yolcu taşıma ve uçuş izni olmadığı vurgulanan 59 yaşındaki pilot Dave Ibbotson ve Sala'nın karbonmonoksit zehirlenmesi geçirdiğine inanıldığı duyurulmuştu.

Bonservis krizi çıkmıştı

Öte yandan bu trajik ölüm sonrası en çok tartışılan konulardan biri de oyuncunun bonservisi konusunda yaşanan krizdi. Cardiff City'nin 18 milyon Euro'luk bonservis bedelini ödemek istememesi üzerine açılan davada nihai karar verilmiş ve bu karar FIFA tarafından açıklanmıştı.

Bonservis krizi için FIFA kararı açıklamıştı

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Premier Lig ekibinin Nantes'a 6 milyon Euro ödemesine hükmedildiği duyuruldu. Söz konusu meblağın transsfer için daha önce belirlenen ödeme planındaki ilk takside denk geldiği de ifade edilmişti.

Cardiff aileye destek çıktı

Öte yandan Cardiff Kulübü, vefat eden futbolcunun ikinci ölüm yıldönümüyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Her zaman aklımızda ve dualarımızda olacak" denildi ve aileye destek verildi.

Ayrıca Sala ailesinin David Henderson'ın duruşmasının sonuçlanmasından sonra soruşturmanın mümkün olan en kısa sürede başlaması için yaptığı çağrıyı desteklediğini bildirdi. Kulüp, onları olabildiğince çabuk çalışmaya teşvik etmek için FIFA, FA ve hem İngiltere hem de Fransa'daki polis dahil olmak üzere ilgili tüm organlarla görüştüğünü de kamuoyuyla paylaştı.

Cardiff City Kulübü'nün Türk başkanı Radyospor'a konuşmuştu

Cardiff City Kulübü'nün Türk başkanı Mehmet Dalman, Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a 25 Ocak 2019 tarihinde bir röportaj vermiş ve Sala ilgili konuşmuştu. Dalman şunları söylemişti:

"Biz oyuncunun transferini tamamladık. Sonra Sala bizden izin istedi, Nantes'taki arkadaşlarına veda etmek için... Biz de kendisine seyahatini organize edebileceğimizi söyledik. Tabii ki dönüşünü de... Fakat Sala ve etrafındaki insanlar bu seyahati kendilerinin organize edebileceklerini söylediler. Cardiff'e gelmek kolay değil. Önce Londra'ya gelmek zorundasınız, ardından araba ya da trenle Cardiff'e ulaşabilirsiniz. Sala bize bu yolu tercih etmediğini; çünkü yolculuğun bu şekliyle 4-5 saat sürdüğünü söyledi. Yolculuğunu kendisinin organize edeceğini söyledi. Bu tamamıyla onun tercihiydi."

Senin için hazırladığımız haberler