Josef de Souza resmen Başakşehir'de!

01.01.2024 - 17:06 | Son Güncellenme: 01.01.2024 - 19:12

Trendyol Süper Lig ekibi RAMS Başakşehir, 34 yaşındaki Brezilyalı defansif orta saha Josef de Souza ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Detaylar haberimizde...

Josef de Souza resmen Başakşehir'de!

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig ekibi Başakşehir, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski oyuncusu Josef de Souza'yı transfer etti.

1,5 yıllık imza attı

İstanbul ekibi transferi resmen açıklarken, kulüp sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüz, son olarak Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan'da oynayan Josef de Souza ile 1,5 yıllık anlaşma sağladı. Brezilyalı oyuncunun imza törenine Başkanımız Göksel Gümüşdağ katıldı. Josef de Souza'ya ailemize hoş geldin diyor, turuncu-lacivertli formamızla başarılar diliyoruz."

Çin ekibiyle sözleşmesini feshetti

Beşiktaş'tan ayrılarak Çin ligi takımlarından Beijing Guoan'a imza atan 34 yaşındaki futbolcu, Çin ekibi ile 20 maça çıktı. 20 maçın 18'ine ilk 11'de başlayan Josef de Souza, 20 maçta 4 gol attı ve 2 asist yaptı. 

Beşiktaş'ta 88 maçta forma giydi

2021-2023 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giyen Brezilyalı futbolcu, siyah-beyazlı forma ile 88 maça çıktı. Josef de Souza 88 maçta 9 gol attı ve 4 asist yapmayı da başardı. 34 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş formasıyla toplamda 4 kez kırmızı kart gördü.

En çok Fenerbahçe formasıyla sahaya çıktı

Kariyerinde 9. takımı RAMS Başakşehir olan tecrübeli futbolcu, kariyerinde en fazla Fenerbahçe formasını terletti. Sarı-lacivertli forma ile 136 maça çıkan Josef de Souza, 16 gol kaydetmeyi başardı ve 6 asisti de istatistiklerine ekledi. Josef de Souza, Fenerbahçe formasıyla 2 kez kırmızı kart gördü.

Süper Lig'de 171 maçta oynadı

Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını terleten Josef de Souza, 171 karşılaşmaya çıktı. 171 maçta 18 gol ve 9 asistlik performans sergiledi. Tecrübeli isim Fenerbahçe ile 96 kez, Beşiktaş ile 75 kez Süper Lig karşılaşmasında forma şansı buldu. 

Türkiye Kupası'nda 22 kez sahne aldı

İki dönem Türkiye'de futbol oynayan Josef de Souza, Türkiye Kupası'nda 22 kez maça çıktı. Souza, 22 maçta 4 gol ve 1 asistlik performansa imza attı.

Beşiktaş ile 3 kupa kazandı

Beşiktaş formasıyla 3 kupa kazanan Josef de Souza, bu kupaları Beşiktaş'taki ilk sezonunda kaldırmayı başardı. 2020-2021 sezonunda Beşiktaş ile Trendyol Süper Lig ve Türkiye Kupası zaferi elde eden Brezilyalı, sonraki sezon Süper Kupa'da Antalyaspor'u mağlup ederek Süper Kupa'yı da kupa koleksiyonuna ekledi.

Sahaya giren taraftara müdahale etti, kırmızı kart gördü

2022 yılında Beşiktaş'ın deplasmanda MKE Ankaragücü'nü 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından bir Ankaragücü taraftarı Beşiktaşlı futbolculara saldırmış, siyah-beyazlı ekibin takım kaptanı Josef de Souza da taraftara müdahalede bulunmuştu. Bu hareketi sonrasında kırmızı kart ile cezalandırılan Brezilyalı orta saha oyuncusu, 1 maç ceza almış ancak PFDK tarafından ekstra bir ceza verilmemişti.

Gözyaşlarını tutamadı

Josef de Souza cezasına yapılan itirazın Tahkim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında gözyaşlarını hakim olamamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler