Transferde 12'den vurma zamanı! Ali Koç yönetimi...

16.04.2020 - 08:36 | Son Güncellenme: 16.04.2020 - 08:40

Yeni sezon için şimdiden çalışmalara başlayan Fenerbahçe'de yönetim transferde hedefi 12'den vurmak istiyor. Sarı-lacivertlilerin transfer stratejisi ortaya çıktı. Bazı futbolcular takasta kullanılacak. Hangi isimlerin takasta kullanılacağı ortaya çıktı.

Transferde 12'den vurma zamanı! Ali Koç yönetimi...

Fenerbahçe gelecek sezon için transfer stratejisini belirledi. Sarı-lacivertliler yeni sezonda nasıl bir transfer stratejisi uygulayacak? Yönetim deyim yerindeyse bir taşla iki kuş vurmak istiyor. İşte detaylar... 

Fenerbahçe'nin transferdeki önceliği

Skorer'deki habere göre; Fenerbahçe, öncelikle sözleşmesi biten oyuncuları bedelsiz kadrosuna katmak istiyor. Bu çalışmaları yaparken yönetimin ekonomik açıdan belirlediği iki kriter bulunuyor. Buna göre ilk planda sözleşmesi biten isimler kadroya katılacak veya kontratı devam eden futbolcular için takas formülü devreye sokulacak.

Fenerbahçe bonservisi olan oyuncu alacak mı?

Bonservis bedelli oyuncu ise gerçekten alternatif bulunamayan bir isimse ve bedelin düşük olması durumunda gündeme gelecek. Bu çerçevede başlayan çalışmalarda sarı-lacivertliler sözleşmesi sezon sonu biten bazı isimlerle görüşmelere başlamış ve önemli mesafeler almıştı.

Fenerbahçe'de takas formülü

Birçok bölge için hazırlanan transfer listesinde ilk olarak bu isimlere yönelen yönetim ardından takas formülünü devreye sokacak. Takımda düşünülmeyen isimleri takasla alabilecek kulüplerle ilgili çalışma da yürütülüyor. Mevcut ekonomik durumda takas formülü birçok kulüp için en mantıklı seçenek olarak öne çıkıyor.

Bu kez şans yüksek

Fenerbahçe’de bu formül daha önce denense de başarılı olamamıştı. Ancak koronavirüs salgını sonrası ortaya çıkan tabloda maddi sıkıntılar sebebiyle bu formülün hayata geçme ihtimali daha yüksek görünüyor.

Eldeki paraya göre hareket edilecek

Bu seçenekler tükendikten sonra da eldeki paraya göre bonservisli oyuncu transferi yapılabilecek. Sarı-lacivertli takımda yeni sezonda düşünülmeyen bazı önemli isimler bulunuyor.

Fenerbahçe takasta kimleri kullanmak istiyor?

Tolgay, Alper, Frey ve Mevlüt gibi oyuncular takas formülünde gündeme ilk gelecek seçenekler olarak dikkat çekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler