"Transferi gündemde olan oyuncularımızın kafası rahat olursa..."

09.05.2020 - 22:43 | Son Güncellenme: 09.05.2020 - 22:53

"Transferi gündemde olan oyuncularımızın kafası rahat olursa..."

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'un başkanı Mecnun Otyakmaz, kulübün resmi Instagram hesabında açıklamalarda bulundu. İşte Ajansspor'un sizler için derledikleri...

AJANSSPOR

"Aklıma yatmayan tek bir şey var"

Kulüpler Birliği başkan yardımcısı olan Mecnun Otyakmaz, salgın sürecinden bahsederken: "Kulüpler Birliği olarak süreci boş geçirmedik. Sürekli bütün takımlarla birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Geçtiğimiz gün geniş kapsamlı toplantı yapıldı. Orada 12 Haziran'da liglerin başlayacağı ve elimizde 10 ayrı senaryonun olduğu söylendi. O toplantıda oynansın ya da oynanmasın şeklinde oylamalar yapılmadı. Liglere geri dönüş protokülünde aklıma yatmayan tek bir şey var: TFF 2. Lig, 3. Lig, BAL Ligi ve Amatör liglerdeki maçların büyük bir problem olacağını düşünüyorum. Süper Lig, ülkemiz için büyük bir marka. Buradaki kulüplerde çalışan profesyoneller sayesinde bu durum bir şekilde kontrol edilmeye çalışılabilir. Ancak bu liglerdeki takımların işlerinin kolay olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"5 milyon lira..."

"Salgın hastalık sürecinde bütün gelirlerimizden mahrum kaldık. Anadolu kulüplerin en büyük geliri yayıncı kuruluştan kazanılan gelirlerdir. Biz yayıncı kuruluş ile görüştüğümüzde bize liglerin devam etmesi halinde ödemelerin yapılacağını söyledi. Ayrıca taraftar gelirlerimiz, stad gelirleri ve sponsor gelirlerimizde de düşüşler yaşandı. Mustafa Cengiz, Beşiktaş maçının seyircisiz oynanmasının kendilerine 5 milyon liralık bir bedeli olduğunu açıklamıştı. Bu durumun büyüklüğünü bu şekilde düşünün. Tabii bu süreçte TFF, bizlere oyuncuların ücretlerinde geriye yönelik olmamak ve oyuncunun kabul etmesi şartıyla bir kısım indirim ya da kesinti yapabileceğimizi söyledi. Bizde bu süreci mercek altına alıp, en iyi kararı vermeye çalışacağız."

"Transferi gündemde olan oyuncularımızın kafası rahat olursa..."

Sezon başından beri adı Galatasaray ile anılan Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'a göndermelerde bulunan Mecnun Otyakmaz: "Ligde hayal gibi bir ilk yarı yaşadık. Aslında ikinci yarıya da iyi başlamıştık. Sıkıntılı bir fikstürümüz vardı, oradan iyi çımıştık. Ancak daha sonrasında puan kayıpları yaşadık. Ben inanıyorum ki takımdaki arkadaşlarımız rahat olursa, özellikle transferi gündemde olan oyuncuların kafası rahat olur ve gelecek sene belki transfer olacağım diye kafaları karışmazsa kalan maçlarda önemli işler yapabileceğimizi düşünüyorum. Fikstür avantajımız var gibi gözüküyor. Ancak kalan fikstürde düşme potasındaki takımlarla oyanayacağız. Oradaki takımlar tüm güçlerini bize karşı sahada gösterecek. Az önce söylediğim şartlar gerçekleşecek olursa bu fikstürü de rahatça atlatacağımızı düşünüyoruz. O arkadaşlar ve takımdaki oyuncularımız bugüne kadar onlara fırsat veren Sivasspor'un onurunu ve mücadelesini düşünür ise elimizden gelenin en iyisini yapabiliriz diye düşünüyorum."

"Rıza Çalımbay tam bir yiğido"

Teknik direktör Rıza Çalımbay'dan bahseden başkan: "Rıza Çalımbay, tam bir yiğido. Çocukken olaylı Kayserispor maçına gidemediği için ağlayan ve kendisini maça göndermezse babasınında maça gidemeyeceğini söyleyen bir çocuktu. İstanbul'a gidince adı çok fazla Beşiktaş ile özdeşleşti ancak Sivas'ın evladı olduğunu gizlemedi. Rıza hoca geçtiğimiz sefer takımdan ayrılırken toplu bir şekilde yemek yiyerek ayrılmıştık. Bu ayrılırken yaşadıklarımızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sonrasında hocamız ufak bir Anadolu turu atıp, tekrar kulübümüze geri döndü. Ne hoca bizim gibi bir kulüp bulabildi, ne de biz onun gibi bir hoca bulabildik." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler