TRT EBA TV nasıl açılır? EBA TV frenkansı ve uydu girişi

23.03.2020 - 20:59 | Son Güncellenme: 23.03.2020 - 21:02

EBA şifresi nasıl alınır 2020? sorusu Corona virüsü nedeniyle bir süre uzaktan eğitim ile derslerini takip edecek milyonlarca öğrenci tarafından sıkça sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nca alınan kararla Coronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitim sistemi TRT EBA TV üzerinden yapılacak. PEKİ, EBA TV nasıl açılır, frenkansları nelerdir, uydu kurulumu nasıl olacak, yeni kanal nasıl eklenir, ortaokul, lise, ilkokul dersleri nasıl izlenir... DAHA FAZLASI İÇİN DETAYLAR HABERİMİZDE!

TRT EBA TV canlı yayın nasıl açılır? Tüm veliler ve öğrenciler tarafından merak edilmeye başlandı. Bugün milyonlarca öğrenci TRT EBA TV üzerinden ve eba.gov.tr adresinden derslerini gördü. Peki, EBA TV türksat frekans bilgileri nelerdir?

EBA TV CANLI YAYINI İZLE

TÜRKSAT - TRT Eğitim kanalları, Test olarak yayında

Uydu: Türksat 4A
Kanal: TRT Eğitim HD 1/2/3
Frekans: 12083 H 13750

Uydu:

Kanal: Trt Eğitim HD/1/2/3

Frekans: 12083 H 13750

HD (yüksek çözünürlüklü) TRT - EBA TV İlkokul HD, TRT - EBA TV Ortaokul HD, TRT - EBA TV Lise HD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS sistemine sahip olan uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV’lerde TRT - EBA TV İlkokul HD 86. kanaldan, TRT - EBA TV Ortaokul HD 87. kanaldan, TRT - EBA TV Lise HD 88. kanaldan izlenebilir.

*TRT EBA TV'de derslerimiz 23 Mart Pazartesi 09.00'da başlıyor.
EBA TV İlkokul
EBA TV Ortaokul
EBA TV Lise Ders programıyla ilgili tüm ayrıntılar http://eba.gov.tr adresinde.

EBA TV ONLİNE NASIL İZLENİR? 

Öğrenciler TRT - EBA TV’den ve eba.gov.tr üzerinden yayın akışını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarını, o haftanın hangi gününde ve saatinde yapılacağını öğrenecek ve kendileri için belirlenen saat aralığında yayını takip edeceklerdir. O saatler dışında ekran başında olmaları gerekmeyecektir.

Yayınlar aynı kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar edilecek. Tekrarlayan yayın akışı da yine eba.gov.tr ve TRT internet sitelerinden öğrenilebilir.

Ayrıca eba.gov.tr üzerinden de yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabilecek.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA girişi için birçok seçenek bulunuyor. https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresi üzerinde E devlet, Mebbis/ E okul Bilgileri ile, Öğrenci Bilgileri ile, Açık Öğretim Bilgileri ile, EBAKOD ile ya da Yurtdışından da giriş yapabileceksiniz.

-Özel okuldaki öğretmenler, ücretli öğretmenler ve devlet okulundaki öğrenciler EBA'ya ve EBA Ders'e e-okul şifreleriyle girebilirler.
-Özel okuldaki öğrenciler EBA'ya e-okul şifreleriyle girebilirler.
-Açıköğretim öğrencileri EBA’ya ve EBA Ders’e açıköğretim şifreleriyle girebilirler.
-Devlet okulundaki öğretmenler EBA'ya ve EBA Ders'e MEBBİS şifreleriyle girebilirler.
-MEBBİS kaydı olan tüm öğretmenler e-devlet şifreleriyle de EBA'ya ve EBA Ders’e giriş yapabilirler.

 

Senin için hazırladığımız haberler