Trump'ın azil oturumunda oylama başladı! Son detaylar...

14.01.2021 - 00:35 | Son Güncellenme: 14.01.2021 - 01:26

ABD’de Başkan Trump görevden alınacak mı? Temsilciler Meclisi'nde Trump'ın görevden alınması görüşülüyor. Ülke tarihinde ilk kez bir başkan hakkında ikinci kez azil süreci gerçekleşiyor. 6 Ocak'ta Başkan Donald Trump’ın destekçilerinin Kongre Binasını basmasının ardından çıkan olaylardan Trump sorumlu tutulmuştu. Peki ABD’de Trump görevden alınacak mı, Temsilciler Meclisi’nden çıkan Trump kararı ne? İşte detaylar…

Trump'ın azil oturumunda oylama başladı! Son detaylar...

ABD Temsilciler Meclisi'nde Trump'ın görevden alınması ile ilgili süreç başladı. Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Trump'ın azledilmesi hakkında 6 Ocak Kongre Binasının basılmasına da ilişkin ‘Başkan tarafından buraya ‘cehennem gibi savaşmak için’ gibi sözlerle gönderildiler’ ifadelerini kullandı. ABD’de Başkan Trump görevden alınacak mı, Temsilciler Meclisi’nden ne karar çıktı? İşte Trump’ın azledilmesine ilişkin görüşmeden tüm detaylar…

 

Meclis Başkanı Nancy Pelosi oylama öncesinde , ''Birleşik Devletler Başkanının bu ayaklanmayı, ortak ülkemize karşı bu silahlı isyanı kışkırttığını biliyoruz. Gitmeli. Hepimizin sevdiği ülkemiz için açık ve mevcut bir tehlike'' dedi.

Meclis Azınlık Lideri Kevin McCarthy ise, Trump'ın Kongre Binası'nda yaşanan olaylardan sorumlu olduğunu söyledi. McCarthy, Trump'ı sorumluluk payını kabul etmeye ve "büyüyen huzursuzluğu bastırmaya" çağırdı.

'Trump'ın azli' maddesi kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada Başkan Donald Trump'ın "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesi kabul edildi. Senatodan da kabul oyu çıkarsa Trump başkanlık görevinden alınacak. Azil maddesinde Trump, "isyana teşvik" ile suçlandı.

Senin için hazırladığımız haberler