"Tudor, Galatasaray'da staj yapmaya geldi"

24.07.2017 - 11:30 | Son Güncellenme: 24.07.2017 - 11:30

"Tudor, Galatasaray'da staj yapmaya geldi"

AJANSSPOR - Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, Türkiye'nin "Premium" içerikli spor kanalı olan S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemi değerlendirdi. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Ertül, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Ertül’ün Sabah Sporu Extra programında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Tudor, Galatasaray'da staj yapmaya geldi"

"Galatasaray'da Tudor ile samimi ve kararlı bir şekilde ne planlıyorlar? Tudor ile baştan anlaşmak yanlıştı. Karabük dışında bir başarısı olmayan birini Galatasaray'a getirdiler. Tudor, Galatasaray'da staj yapmaya geldi. Galatasaray, staj yapılacak bir yer mi? Her 90 dakikaya bağlı karar verekseniz sezon bitmez. Kaç 90 dakika olduğuna bakmayacaklar. 'Yarın sabah ne olacak?' diye yatağa yatarsanız, bir sabah kalkamazsınız. Her ne olursa olsun bir duruş sergilemek lazım. Igor Tudor'un maç sonrası basın toplantısında orada bir avuç muhabire kendini izah etme gayreti ve adeta o muhabir kadrosunu kendisinin üstüymüş gibi hesap vermesi ve ikna gayreti.  Basın mensuplarına da soru sorması. Böyle bir şey olur mu?"

"Basın mensupları da hocayı dövüyorlar"

"Galatasaray hocası kendini böyle bir duruma düşürür mü? Orada basın mensubu arkadaşlar çok çirkin davrandılar. Galatasaray teknik direktörü diye demiyorum; Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Alanyaspor olsa da fark etmez. Bir teknik direktörle böyle konuşulmaz. Ama o sadece o arkadaşımızın terbiyesizliği değil. Tudor ve yönetimin acemiliği. Orada görev yapanların araya girmesi gerekiyordu. Gir araya kardeşim! Hoca ağlıyor, basın mensupları da hocayı dövüyorlar. Galatasaray hocası her zaman dik duruş sergiler. 'Taraftarımızdan özür diliyoruz. Biz bu işi halledeceğiz.' mesajı verilmeli. Ama sen bunu ağlamaklı bir şekilde yapamazsın. 'Sizin işiniz beni yargılamak değil.' demeliydi Tudor."

 

"Bir daha Tudor'u bu duruma sokmayacak..."

"Orada, Galatasaray yetkilileri de bu işi bitirmeliydi. Galatasaray yönetimi Tudor'u harcasınlar diye basının önüne mi attı? Böyle rezil bir ortam vardı.

Galatasaray yönetimi Tudor'dan emin mi, değil mi? İlk önce buna ikna olsunlar. Bir daha Tudor'u bu duruma sokmayacak önlemleri alsınlar."

"Oyuncuların da Tudor'a borcu var"

"Dört büyükleri neredeyse 30 senedir takip ediyorum. Neler gördüm, hiçbir gün bir teknik direktörü bu kadar aciz görmedim. Taraftara hocaya küfür ettirenleri de gördüm.

Tudor'un düştüğü durum feci bir durumdu. Galatasaray yönetimi düştü. Tudor ve yönetimin Florya'da görüşeceği konu da budur. Önce Galatasaray sportif duruşunu revize etsin. Galatasaray'ın büyüklüğüne yakışır bir Tudor duruşu ve arkasında yönetim olmalıdır. Oyuncuların da Tudor'a borcu. Bir oyuncunun parası etmeyen Östersunds'a iki maçta bir galibiyet bir de beraberlik verdiler. Avrupa'da namağlup bir takım oldular."

"Bu ülkenin bir gerçeği var"

"Sturm Graz-Fenerbahçe maçında da bunlar konuşalacak. Olası bir sıkıntı olursa, 'Sturm Graz sezonu erken açtı.' diyecekler. Bu ülkenin bir gerçeği var. Ligin ikincisi ve üçüncüsü ve dördüncüsü temmuz ortasında maç oynuyor. Bu fikstür belliydi herhalde. TFF neden bu liglerin başlangıcını ağustos başlangıcına koyuyor? Premier Lig açar çünkü; erken ön eleme oynayan yok. Bu ülkenin ekonomisi bu takımlardan dönüyor. Hiçbir şey düşünüp üretmiyorlar ki."

"Bu takım kenetlenirse..."

"Galatasaray buradan da dönebilir. Bu takım kenetlenirse, taraftar neden sırtını dönsün ki? Bu takım eli-ayağı düzgün iş de yapabilir. Daha sonra, 'İyi ki de Östersund's elenmişiz.' de diyebilir. Bunu kuvvetli bir ihtimal olarak görmüyorum ama bunun olması da Florya'da samimi bir ortam olmasından geçiyor."

"Fernando burası için çok doğru bir transfer"

"Feghouli iki kanadı da kullanabilen, adam eksiltebilen bir isim. Galatasaray için bu bölgeye ihtiyaç var. Tolga ve Donk'un olduğu bölge çok yetersiz. Östersunds maçında da gördük. Feghouli'den önce burayı çözmek lazım.

Fernando burası için çok doğru bir transfer. Asamoah olmadıktan sonra en doğru isim Fernando. Nasıl hallederler bilemiyorum. Olabilirliği hakkında bilgim yok ama Imbulaya da razıyım. Fernando, Imbula'yı ikiye katlar. Manchester City performansına çok bakmamak lazım. Galatasaray için Atiba performansı olabilir."

"Tudor'un en çok eleştirilmesi gereken yeri..."

"Tudor'un en çok eleştirilmesi gereken yeri: ilişki yönetimi. Bruma, Sneijder, Podolski bu takımın yüzde 70'ini oluşturuyordu. Basın toplantısını da yönetemedi; yeni oyuncuları da yönetemedi.

Sinan Gümüş için forvet ya da sağ açık yaratabilirsin. Sinan Gümüş forvet arkası oynayamaz. Emrah Başsan bile oynayabilir. Sinan'ı oynatmam. Buraları yapamayan biri bunları denerse Galatasaray'ın vay haline."

Galatasaray bu transferleri ne zaman yapacak? O yüzden Sinan Gümüş 'Altın' oldu. Bizim görmediğimiz neyi görüp de beğendiler? Biz oyuna girdiği kadar izledik. Onlar tabii ki daha profesyonel izliyorlar."

Lucas Lima ve Ben Arfa değerlendirmesi

"En 10 numara oynayan Lima. Valbuena, Mehmet Ekici, Alper, Salih var. Bunlar 8 de oynayabilir. Valbuena solda da oynar. Ben Arfa sağda da etkili. Lima da iki kanatta da oynar. Sen eğer bunları alıyorsan, Kjaer gidiyor demektir. Sevilla'nın ciddi teklifi oldugu söyleniyor. Sevilla da Adil Rami'yi yolladı ve oraya stoper lazım. Kjaer de doğru bir isim. Kjaer giderse bunlar alınabilir ama onun yeri ne olacak?"

"Simon Kjaer giderse..."

"Roman Neustadter-Skrtel ya da milli takımda olduğu gibi Mehmet Topal da geri gelecek. O zaman da 6 numara boşluğu olacak. Aykut Kocaman Mehmet Topal-Josef ikilisine hiç dokunmadı. Bu bölgeye dokunmayacağının mesajını net verdi. Skrtel ve Neustadter sana ne kadar güven veriyor? Kjaer giderse, Fenerbahçe'nin en güçlü yerinde sıkıntı olacaktır. Ben Arfa ve Lima'ya ne kadar ihtiyaç var? Forvet gerekiyor. Forvet ile kadro şekillenebilir."

"Doğru yere, çok ucuza isimler alıyor"

"Beşiktaş, Orkan'ı da aldı. Doğru yere, çok ucuza isimler alıyor. Gaziantep kötü bir takımdı. Bizi hiç şaşırtmamıştı. O takımda bir oyuncu varsa o da Orkan Çınar'dı. Orkan'ın dar alanda çalım kabiliyeti ve ters çapraza attığını uzun paslarla oynayabildiğini biliyorurz. Orkan ve Quaresma etkili olabilir."

"Bunlar gerçekten büyük iş"

"Negredo çok büyük bir transfer. Aboubakar'ın yerine Gignac ve Negredo heyecanlandırıyor. Gignac olmuyorsa, Negredo'yu düşünmesinler. Bunlar gerçekten büyük iş. Arkayı Tosic-Pepe götürür. Aboubakar'ın yerine Negredo iyi bir isim. Caner de dönecek. Atiba'nın yaşlanması dışında bir şey yok. Atiba bu sezon belirleyici olabilir."

"Muharreum Usta da olmazsa sonrası kayyum"

"Trabzonspor'un içinde bulunduğu ekonomik durum; bütün gelirleri temlikli ve dünya kadar borcu var. Muharrem Usta'ya gelene kadar, İbrahim Hacıosmanoğlu dönemi kara bir leke olarak anılacak. Trabzonspor bir İstanbul takımı değil. İstanbul takımlarıyla benzer duruma düştü. Gelirleri daha az olduğu için durum daha vahim. Trabzonspor zaten yıllarca büyük hatayı burada yaptı. Bu takımlarla yarışmak yanlıştı. Trabzonspor bu yüzden şampiyonluklardan uzaklaştı. Bunları eski haline getirmek için de tek şansı da Muharrem Usta. Muharreum Usta da olmazsa sonrası kayyum olur. Bu da büyük bir sıkıntı. Trabzonspor'un futbol aklına ihtiyaç var. Hoffenheim ve Leipzig gibi. Trabzonspor'un onlara göre çok büyük daha potansiyeli var. Tespitin iyi yapılması gerekiyor. Muharrem Usta enkaz devraldı."

"Anlaşılan, Burak Yılmaz geliyor"

"Burak Yılmaz için atılan 'Golcü transferi bitmek üzere! Burak Yılmaz geliyor.' gibisinden mesajın ardından sonra yazılan mesaj içerisinde 'sehven' kullanılıyor. Sehven yazım hatasınde kullanılmaz. Bu iki mesaj arasında 25 dakika var. Sehven yazım hatalarında kullanılabilir. Koskoca bir mesaj sehven yazılmaz. Yönetim, sosyal medya ekibini uyardı ve böyle bir ikinci mesaj yayınlandı. Anlaşılan, Burak Yılmaz geliyor. Bu acemilikler de oluyor."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler