"Tudor kazanmak için hiçbir şey yapmadı"

11.09.2017 - 12:30 | Son Güncellenme: 11.09.2017 - 12:30

"Tudor kazanmak için hiçbir şey yapmadı"

AJANSSPOR – Spor dünyasından öne çıkan gelişmeler, Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı Sabah Sporu Extra programında Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül ve Radyospor yorumcusu Haluk Bilen, analiz, görüş ve tespitlerini paylaştı. İşte o değerlendirmeler:

"Igor Tudor kafasını kuma gömdü"

Haluk Bilen, "Galatasaray sezona iyi başlangıç yaptı. Çok iyi transferler yaptı. Tudor’un maça müdahele eksiği ortaya çıktı. Normal şartlarda Galatasaray kendi oyununu oynasaydı kazanabilirdi. Tudor hem anlayışı hem de değişiklikleri ile frene basmayı tercih etti. Galatasaray’ın şuan ki halinde frene basmayı bilmiyor." ifadelerini kullandı

Barış Ertül, "Sadece oyunu tutmayı bırakın biraz daha rölantide oynamaktan öte, Galatasaray bir skoru koruma telaşı ve yaslanarak maçın bitmesini bekleme durumu vardı. Öyleki bu durum bitime 30-35 dakika varken ortaya çıktı. Burada hocanın mücadele etmesi lazımdı. Daha 40 dakika varken takım avaz avaz bağırdı 'müdahele et' diye. Igor Tudor kafasını kuma gömdü. Dalga dalga gelen ataklarını izledi. Ne zaman golü attı, o zaman hamle yaptı Igor Tudor" şeklinde konuştu. 

"Takımın ihtiyacı olunca Tudor cevap veremedi"

Barış Ertül, Galatasaray maçıyla ilgili olarak sözlerine "Rıza Çalımbay maç sonunda 'biz iki puan kaybettik' dedi ama ben katılmıyorum. Gol erken gelse Galatasaray farklı oynardı ki son 5 dakikada yine Galaatsaray çıktı. Milli Takım dönüşleri zordur gerçekten. Bu oyuncuların kulüp takımı ritmini yakalaması zaman alabilir. Eto’o liderliğinde Antalyaspor zor bir deplasman. Nitekim golü bulduğu gibi Galatasaray bekledi ve Antalyaspor golü attı. Her maçta içerde, dışarda gümbür gümbür oynayıp kazanmasın. Yorgun Galatasaray 1-0’ı yakaladı ve korumalıyım havasına girdi. Bir Gomis çırpındı. Belhanda kayıp, hiçbir şey yapmadı. Igor Tudor hiç çalışmamış. Geri düşersem ne yapmam lazım diye çalışmamış. Geriye düştüm maça dönmek için ne yapmalı diye düşünmemiş. Takım Tudor’u sırtlıyor demiştik, takımın ihtiyacı olunca Tudor cevap veremedi." şeklinde devam etti

"Antalyaspor-Karabükspor maçını izledik ve maç 1-1 bitti"

Barış Ertül, "Selçuk İnan Galatasaray’ın hızlı pas örgülerini de durdurdu. Igor Tudor kendi öz eleştirisini yapmalı. Sahada kötü bir Belhanda yada Gomis yada Ndiaye olursa bunlara hamlen olması lazım. Bak Beşiktaş’a saha kötü. Penaltı kaçmış ,10 kişi kalmış yine maç kazanıyor."

"Yönetim Igor Tudor ile devam kararı verdi. Üstüne çok önemli bir kadro kurdular ki bu kadro Igor Tudor’a çok şey katar. Antalyaspor-Karabükspor maçını izledik dün biz ve maç 1-1 bitti. Galatasaray o ruhu ve heyecanlı oyunu oynatan da Tudor. Başka birşey çalışmamış. Hadi Avrupa’da yoksun. 30 küsür maçı hep böyle mi oynayacaktın? Karabükspor varını yoğunu topun arkasına geçerek oynayan bir takım, mücadeleci bir takım. Her takım için zor bir deplasmandır. Beşiktaş orada 10 kişi kalıp atıyor, sen 1-0 önde iken puan kaybediyorsun. Burada Şenol Güneş-Igor Tudor farkı ortaya çıkıyor."

"Ersun Yanal, iyiysen kaliten varsa yaşın önemi yok dedi"

Barış Ertül, "Tudor geçen sezon takımın yıldızları ile kavga etti. Biri Sneijder, biri Bruma ikisiyle de kavga etti. Sneijder tuvalete gitti maç sırasında, Bruma taktik almadı mesela. Buralardan geldik bu noktaya. İleride sıkıntılar olacak, oralarda ne kadar yönetebiliyor? Teknik direktör yeri gelir %2, yeri gelir %99 etki eder. Bazen hoca öyle bir şey yaparken kenarda çizgisini ihlal eder ve oyuncuları motive etmek için mesaj gönderir." 

"Ersun Yanal, iyiysen kaliten varsa yaşın önemi yok dedi. Aynı zamanda o çocukla bütün takıma mesaj verdi. Teknik direktörlük budur bir bütündür."

"Eğer o gol 60’larda gelseydi Galatasaray farklı oynardı. Gol geç gelince Antalyaspor’un baskılı oyunu arttı. Tudor beraberlik için iyi skor demiş doğru. Çünkü 1-0 devam etseydi Feghouli’yi son anlarda sokacaktı. Çünkü kazanmak için hiçbir şey yapmadı." ifadelerini kullandı

"Bu dönemlerde kötü oynayarak kazanmak önemli"

Haluk Bilen, "Şampiyonlar Ligi’nde oynamak özel bir durum. Fakat geçen sezon olan olaylardan sonra Beşiktaş doğru bir karar verdi. Hassas bir dönemden geçiyor. Beşiktaş vitesi düşük gidiyor. Şenol Güneş bunun sebeplerini biliyor. Beşiktaş takımı biraz daha ileriki dönemde forma girmesini sağlayacak şekilde gidiyor. Bu dönemlerde kötü oynayarak kazanmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş’ın gidişatını iyi görüyorum ve Şampiyonlar Ligi gruplarında da iddialı olacağını düşünüyorum." şeklinde yorumladı

Barış Ertül, "Şampiyonlar Ligi’nin motivasyonu farklı olacaktır. Yıldızlar farklı oynayacaktır ve Şampiyonkar Ligi marşını duyunca farklı oynayacak çok isim var. Rotasyon yapıldı üzerine Karabükspor deplasmanı, üzerine kötü Zemin. Babel’in golde ekstra bir kalitesini görüyoruz. Zemine göre pozisyon aldı. Normalde Vodafone Park’ta olsa kaleciye göre vururdu. Fakat burada zemine göre bekleyip vurdu ve golü attı."

"Beşiktaş sezona biraz yavaş başlamış, istediği gibi oynamamış ama potansiyel 12 puanın 10’unu almış ayrıca lige yüksek perdeden giren, ilk 11 olarak çok iyi bir kadro kurmuş Galatasaray ile aynı puanda." ifadelerini kullandı

"Sosa tam bir lider"

Barış Ertül, "Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı’nın Trabzonspor’a hissettirdikleri farklı. Trabzonspor’a dördüncü büyük olduğu dönemleri hatırlatan isimler bunlar. Trabzonspor kendi yetiştirdiği değerlerle başarılı olmuştu. Yabancı oyuncu alıp yarışmak istediler olmadı. Yusuf ve Abdülkadir çok önemli." 

Barış Ertül, "Oyuncu iyiyse, sekiz yabancı kulübede iken oyuna girer ve maçı değiştirir. Trabzonspor üzerine koyması lazım iken kötü başladı. Burak Yılmaz’ın taşıdığı bir Trabzonspor vardı. Özellikle Mas-Pereira’nın toparlanması ve orta sahada Sosa’nın oynaması ile Trabzonspor geri döndü. Göztepe maçında gördük ki Trabzonspor’un bir lideri yoktu. Dün Trabzonspor’da Sosa’nın olması ile onun etrafında toplanan bir takım vardı. Trabzonspor kolay kazanmadı. İlk yarı bocaladı Trabzonspor. Sahada çözüm üretemeyen bir Trabzonspor vardı. Ersun Yanal ne hamle yaptıysa ne konuştuysa doğru konuşmuş. Takıma verdiği mesaj önemli. Abdülkadir ofansif yetenekleri ile ön planda olan bir isim. İçeride Sosa-Yusuf varken Abdülkadir’i sahaya atarsan takıma “oyunu rakip kaleye yıkın” fikrini verirsin. Trabzonspor ikinci yarıda adeta aktı. Sosa tam bir lider. Rodallega son hamleydi artık. Trabzonspor’un ikinci golü bulmasından emindim." şeklinde konuştu

 Haluk Bilen, "Her maçın kendine göre bir hikayesi vardır. Ersun Yanal’dan dün gördümüz ve Fenerbahçe döneminde de gördüğümüz oyun karakteri sahadaydı. Trabzonspor’dan Antalyaspor deplasmanında da bunu bekleriz. Sahaya müdaheleler ile oyunculara mesaj veriyorsun. Trabzonspor’un elle tutulur bir kadrosu oldu. Önü açık bir kadro var. Bu kadronun Ersun Yanal’ın futbol anlayışı ile harmanlanması lazım." ifadelerini kullandı. 

"Fenerbahçe 14 maçta sadece 3 kez kazanmış"

Barış Ertül, "Herkes kendi futbolunu yaparak, kaos futbolu oynayarak yığdı rakip kaleye. Takımın bugün için o refleksi vermesi önemliydi. Fenerbahçe 20-25 dakika bu Başakşehir’i sahasından çıkartmaması büyük iş. Artık kaos futboluna bel bağlayan halinden takım kültürene dönmesi lazım."

"Bu takım geçen sezon Mart’ta havlu attı. Bu takımın hocası Mayıs’ta belli oldu. Başkanı dört tane transfer Mayıs'ta bitecek dedi. Bu takım zaten çalışıyordu. Toplam 6 hazırlık maçı oynamış bir galibiyeti var. Avrupa kupalarını katarsak 14 maçta sadece 3 galibiyet alınabilmiş. Toplam 6 tane de yenilgi var ve bu tabloyu kimseye anlatamazsın." ifadelerini kullandı.

Haluk Bilen, "Robin van Persie bu takımda olmamalı. Aykut Kocaman şunu demeyliydi, 'ben bu Robin van Persie'yi kadroda istemiyorum'. Böylece yönetim forvet transferinde hızlanmalıydı. Bu adam iki yıldır burada taraftarı da bıktırmış durumda" şeklinde konuştu 

"Fenerbahçe, Janssen’i en az iki ay önce almalıydı"

Barış Ertül, "Fenerbahçe, Janssen’i en az iki ay önce almalıydı. Kaybedilen vakti de nerelere harcanmış. Neto olumlu olacak bunu belirtelim. Valbuena-Giuliano-Soldado-Janssen ne kadar bir arada oynayacak göreceğiz. Aykut Kocaman, 'doğru bildiğim şeyi yapmaya devam edeceğim' dedi. Fenerbahçe bu oyuncular üzerinden kombinasyonlar yapabilmeli. Geçiş oyununu akıcı biçimde oynayabilen bir Fenerbahçe lazım. Bunu yapmadığı sürece Aykut Kocaman vakit kaybettiği gibi kariyerini de zedeleyecek." 

 "Volkan Demirel ısrarı olduğu sürece, Ozan Tufan ısrarı olduğu sürece zor. Valbuena üzerinden dönüyor takım. Geçen sezonda Lens üzerinden oynanıyordu. Modern futbolda 8 numaranın atletik performansı çok önemli. Ozan ve Oğuzhan’ı karşılaştırınca top sektirmeye kalksalar başka ama koşu yarışı yapsalar Oğuzhan fark atar. Galatasaray’da Ndiaye oynuyorsa seninde onlar kadar 8 numaran atletik olacak. 8 numara iki yönlü oyuncu. Çabuk düşünüp çabuk oynayacak nitelikte olmalı." ifadelerini kullandı. 

 

Basketbol Milli Takımı hakkında

Haluk Bilen, "Genel olarak başarılı bir oyundu ve 3.çeyrekte farkın eritilmesi iyi bir noktaydı. Bu turnuvada iyi olarak Furkan, Cedi ve Melih'in performansları gösterilebilir.  Hem genç hemde tecrübeli bir takım aslında. İlk 8’e kalmamak iyi bir durum olmadı ama toplamda umut veren bir takım var. Furkan ve Cedi’de şimdi NBA'e gidiyor umarım geri dönerler. Koskoca Gasol gelip oynuyor sonuçta" ifadelerini kullandı

Barış Ertül,  "Bence beklenen kadar oynadılar. Ortaya koyduları yürek, arkadaşlık, hocasından en genç oyuncusuna kadar Türkiye’nin hak ettiği Milli Takım profilidir. Ülkenin %90-95’inin kucakladığı bir Milli Takım’dır. Diğer tüm takımlarımıza örnek olacak bir takımdır." ifadelerini kullandı.

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler