Tugay Kerimoğlu'ndan yıldız futbolcuya sert eleştiri: "Gözünün yaşına bakmazlar"

08.03.2024 - 22:39 | Son Güncellenme: 08.03.2024 - 22:56

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor'u ağırladı. Sarı-Kırmızılılar'ın performansını TRT Spor'da Tugay Kerimoğlu değerlendirdi.

Tugay Kerimoğlu'ndan yıldız futbolcuya sert eleştiri: "Gözünün yaşına bakmazlar"

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 29. haftasında lider Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor'u 6-2 mağlup etmeyi başardı. Sarı-Kırmızılılar'ın performansını ve oyuncularını TRT Spor'un Stadyum programında eski Galatasaraylı futbolcu Tugay Kerimoğlu değerlendirdi.

"Penaltıyı vermezdim"

Mauro Icardi'nin, Galatasaray'ın kazandığı penaltıyı takım arkadaşı Kerem Dermirbay'a vermesini değerlendiren Tugay Kerimoğlu, "Galatasaray'ın bu sezonki en rahat maçıydı. Icardi'nin yaptığı önemli bir karakter duruşu var. Ancak ben olsam penaltıyı vermezdim. Hele de gol krallığına oynuyorsam. Performansı inişli-çıkışlı, sakatlıkları da oldu. Bu durumda hiç vermezdim." dedi.

"10 Numarada oynayabilir"

Galatasaray'ın, Çaykur Rizespor karşısında 2 gol atarak yıldızlaşan ismi Kerem Demirbay'ı öven Kerimoğlu, "Kerem Demirbay'ın o bölgesi zeka ister ve fazlasıyla o zeka var onda. Torreira ve Kerem Demirbay saha içerisinde birbirini tamamlıyor. Kerem'in ofansif gücü öne çıkıyor bu sebeple. İnsanlara lükse gelebilir ama yapması gerekenleri yapıyor. Yüzde yüzüyle oynuyor. Tabii ki sakatlık ceza olmasın ama Kerem Demirbay 10 numarada oynayabiir. O işleri çok iyi yapıyor. Bağlantıları iyi kuruyor." ifadelerini kullandı.

"Gözünün yaşına bakmazlar"

Tugay Kerimoğlu, Sarı-Kırmızılılar'da kadro dışı bırakılan Sergio Oliveira'yı şu sözlerle eleştirdi: "Kadrosunda bu kadar eksik olan Galatasaray'da geçen hafta problem yaşandı ama hemen halloldu. Galatasaray'da hemen devreye girerler gözünün yaşına bakmazlar. İsminin büyüklüğü önemli değil. Karar mekanizması önemli. Oliveira'nın geçen sezonki şampiyonlukta katkısını göz ardı edemeyiz ama sen forma için çalışmak zorundasın. Hocan sana elini uzatıyorsa ama sen uzatmıyorsan problem vardır."

"Ben bu isimlerden vazgeçmem"

Tugay Kerimoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Kerem Demirbay, Mertens ve Torreira oturmuş bir üçlü. Tete, Ziyech ve Ndombele biraz kıpırdansa rotasyına girerlerldi. Onlar da olmadığı için Barış ve Kerem Aktürkoğlu kanatlarda kaldı. Beklerde Barış ve Kaan oynadı. Yüzde yüzüyle oynuyorlar. Ben bu isimlerden vazgeçmem bu halde. Bana göre oyunun kriteri Demirbay, Torreira ve Mertens üçlüsü. Gol katkısını geçtim oyun içindeki varlıkları güçlü."

Senin için hazırladığımız haberler