Tüm zamanların en uzun sözleşmeleri! Ömürlük imza...

05.05.2021 - 14:54 | Son Güncellenme: 06.05.2021 - 09:49

Barcelona'da Lionel Messi'ye 10 yıllık kontrat önerildiği konuşuluyor. Tüm zamanların en uzun sözleşmelerini sizler için derledik. İşte uzun vadeli kontratlar ve detaylar...

Tüm zamanların en uzun sözleşmeleri! Ömürlük imza...

AJANSSPOR-HABER

Katalan ekibi Barcelona'nın süper yıldızı Lionel Messi'ye 10 yıllık bir anlaşma teklif edildiği ve futbolcunun takımda kalmaya yaklaştığı iddia edilmişti. İngiliz basınının bu iddiası akıllara uzun vadeli kontratları getirdi. Tüm zamanların en uzun futbol sözleşmeleri merak konusu oldu. Sizler için mercek altına aldık... 

Kepa Arrizabalaga (Chelsea)

İngiliz ekibi Chelsea, Athletic Bilbao'nun kalecisi Kepa Arrizabalaga'yı 80 milyon Euro gibi bir bedelle transfer etti. Chelsea, Kepa ile 7 yıllık sözleşme imzaladı.

Harry Maguire (Manchester United) 

Harry Maguire, 2016-17 sezonuna kadar silik bir futbolcu olarak tanımlanırken daha sonra Hull City, ardından Leicester City'de gösterdiği istikrarlı futbolun ardından Manchester United'a katıldı. 87 milyon Euro'ya transfer edilen oyuncu ile Kırmızı Şeytanlar 6+1 yıllık sözleşme yaptı. 

Cesc Fabregas (Arsenal)

2006 yılında, 'Yok artık' dedirten anlaşmalardan birine Arsenal imza atmıştı. Arsenal'in İspanyol orta saha oyuncusu Cesc Fabregas, kulübüyle 8 yıllık yeni bir kontrat konusunda anlaştı. İspanyol futbolcu, "Evet, yeni imzalayacağım kontrat 8 yıllık" demiş ve bu cümleler hafızalara kazınmıştı.

Alan Pardew (Newcastle United)

Sırada bu kez bir menajer var... Newcastle United, 2012 yılında menajer Alan Pardew ile 8 yıllık sözleşme imzaladı. Pardew, bu imzayı atmadan 2 sene öncesinde takımın başına geçmişti.

Saul Niguez (Atletico Madrid)

La Liga ekiplerinden Atletico Madrid, İspanyol orta saha oyuncusu Saul Niguez ile 9 yıllık kontrat yaptı. Futbolcu ile yapılan kontratın bu kadar uzun süreli olma sebebi; oyuncunun Atletico altyapısından yetişmesi olarak gösterildi. 

Inaki Williams (Athletic Bilbao)

Belki biraz çılgınca gelebilir ama Athletic Bilbao, takımın yıldız oyuncusu Inaki Williams ile ömürlük bir kontrat imzaladı. Kulüp, oyuncusuyla 2028'e kadar sürecek  (9 yıllık) yeni sözleşme imzaladı ve serbest kalma bedelini de 135 milyon Euro olarak belirledi.

Lionel Messi (Barcelona)

Her yönüyle süper bir yıldız... Kırılmadık rekor, kazanılmadık kupa (Arjantin ile Dünya Kupası hariç) bırakmadı. Messi de daha önce 9 yıllık kontrat imzalayan isimlerden biri olarak kayıtlara geçmişti. 

 Denilson (Real Betis)

1998 Dünya Kupası'nın yıldızlarından biri olan Denilson, turnuva sonrası Real Betis'e transfer oldu. Kulüp tarihinin en pahalı futbolcusu olmasının yanı sıra, 10 yıllık sözleşme imzalanması da uzun süre konuşuldu. Denilson, 10 sene olmasa da 7 sene takımda kaldı. 

Iker Casillas - Raul (Real Madrid)

Real Madrid kalecisi denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri Iker Casillas'tır. İspanya'ya özgü bir gelenek olarak adlandırılan, 'Ömürlük Sözleşme' 2008 yılında Casillas'a teklif edildi. Başarılı eldiven böylece onore edildi. Aynı şey yine Real Madrid'in unutulmaz golcüsü Raul için de geçerliydi. Raul bu öneriden 2 yıl sonra ayrılırken, Casillas ise 2015'te Madrid kariyerine nokta koydu. 

Andres Iniesta (Barcelona)

İspanyol devi Barcelona, takımın yıldız isimlerinden Iniesta ile sözleşme uzattığını açıkladı. Ancak bu mukaveleyi diğerlerinden ayıran en büyük özellik ise 'ömürlük' olmasıydı. Futbol tarihinde nadir görülen bu anlaşmayla birlikte 33 yaşındaki futbolcunun kariyerini Barcelona forması altında sonlandıracağı düşünüldü. Ama Iniesta, Barcelona'nın bu teklifinden 1 yıl sonra Vissel Kobe'ye gitti. 

Senin için hazırladığımız haberler