Tümer Metin ve Bülent Korkmaz'dan flaş Gomis sözleri! Kaç gol atar?

03.03.2018 - 20:59 | Son Güncellenme: 03.03.2018 - 20:59

Tümer Metin ve Bülent Korkmaz'dan flaş Gomis sözleri! Kaç gol atar?

Spor Toto Süper Lig'in 24.haftasında Galatasaray deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 7-0 mağlup etti. Yayıncı kuruluş beIN Sports yorumları Bülent Korkmaz ve Tümer Metin, bu mücadelenin ardından değerlendirmelerde bulundu. 

Güntekin Onay'ın moderatörlüğünü yaptığı programda Bülent Korkmaz ve Tümer'in Metin değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

Bafetimbi Gomis'e övgü

Gomis, ön direğe doğru güzel gidiyor. Nereye orta açılacağını biliyor. Hangi pozisyonda gol atılacağını çok iyi biliyor. Rakip stoperlere göre de hareket ediyor. Bu da önemli bir şey. Rakibini tanımak ve ona göre hamle yapmak çok önemli.

Savunma oyuncularının hatalı pozisyonları...

Orta yapıldığı zaman kenar oyuncuları altıpasa hemen yakın duruyor. Bu çok güzel bir şey. Birbirlerinden çok uzak bir savunma hattı vardı Karabükspor’da. Savunma oyuncusu topa bakıyor. Gomis’in ne yapacağını takip etmelilerdi.

Gomis'in doğru koşularını örnek gösterdi

Özgür, Gomis’i kaçırmamalı. Gomis arkasına sarkınca, orta da sert ve iyi şekilde gelince iş bitiyor. Defansın göremeyeceği noktaya gidiyor. Gomis, tam zamanında koşular yapıyor. Bu da bir özellik. Sprinter bir oyuncu mu, değil? Ama gol vuruşunu rakipten önce düşünüyor. Koşuyu da doğru zamanda yapıyor.

"Gomis 30 golü geçer"

Bence Gomis 30 golü geçer. Rahat rahat geçer diye düşünüyorum. İyi santraforu nasıl tanımlarız? Golcü diye bakarız. Sezon sonunda bakacaksın. Gol elbette kriter. Takım oyununa faydası var mı? Ön direk yapıyor mu? Evet. Bazen kenara inen oyuncuya da ön- arka opsiyonu gösteriyor. Kafayla gol atabiliyor. Bulduğunu atıyor.

"Gomis çerçevenin yerini biliyor"

Bazı golcüler vardır; en mükemmeli ararlar. Çerçevenin yerini bilen bir golcü. Çatala çatala atabiliyor. İnanılmaz.

Oyuncu kalitesi vurgusu

Karabüksporlu oyuncular mental ve fiziki olarak sıkıntıda. Burada oyuncu kalitesi de önemli. Galatasaray rakibinden çok önde. Rahat kazandılar.

"Golcü dediğin sürekli gol arar"

Bazı santraforlar yalancı koşular yapıyor. Stoperin bütün dengesini bozarsın. Santrafor parmakucu olacak. Arayacaksın. Top sana gelmez. Sürekli gol arayacaksın.

Bülent Korkmaz'dan Jardel örneği

Jardel vardı, oynamazdı ama gol atardı. Bazı teknik adamlar, bazı golcülere olumlu yönden bakar. Gol atamadı ama pozisyona girdi diye ifade ederler. Gomis, bulduğunu atıyor.

"Gomis çok özel bir santrafor"

Santraforun hareketli olması ve doğru pozisyon olması lazım. Gomis sürekli gol arıyor. Çevre kontrolü çok iyi, bitiricilik iyi. Çok özel bir santrafor izlediğimizi söylemeliyiz.

"Belhanda ceza sahasında çok kötü vuruş yaptı"

Belhanda çok net bir pozisyonu harcadı. Kendisinden beklenmeyecek kadar kötü bir vuruş yaptı ceza sahası içinde. Ben daha iyi bir vuruş beklerdim ceza sahasında yakaladığı pozisyonda.

"Mariano'nun ortasına şapka çıkarılmalı"

Mariano’nun Garry Rodrigues’e attığı pasa şapka çıkarılır. Böyle orta yapan bekler lazım. Mariano’yu tebrik etmek lazım. Linnes oynayınca farklı. İstese Gomis’e de atardı. Dokun da gol olsun dedi o pozisyonda.

Tümer Metin'den Sergen Yalçın hatırlatması

Mariano, Garry Rodrigues’e çok güzel bir pas attı. Hadi dokun gol olsun diyor. Bazen koşmak gerek. Sergen ile birlikte kaptasn Bülent Korkmaz’ı yakalamıştık 2’ye bir... Bazı pozisyonlarda koşmak lazım. Sıkıyorsa koşma.

"Sinan Gümüş'ün artık parlaması lazım"

Sinan Gümüş’ün artık parlaması lazım. Meziyeti var. Ama artık parlaması lazım. Bir de Sinan’ın yırtıcılığı eksik. İsyanı eksik. Çabucak kabul ediyor bazı şeyleri.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler