Turgay Kıran'dan canlı yayında çağrı: "Mustafa Cengiz'in mahkeme sonuçlarını beklemesi..."

14.06.2019 - 14:34 | Son Güncellenme: 14.06.2019 - 17:34

Turgay Kıran'dan canlı yayında çağrı: "Mustafa Cengiz'in mahkeme sonuçlarını beklemesi..."

Galatasaray’ın Eski Yöneticilerinden ve Başkan Adaylarından Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Kıran, ibra davası ve transfer stratejisi konusunda çarpıcı sözler söyledi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Turgay Kıran’ın açıklamaları şu şekilde:

"Mustafa Cengiz, mahkeme kararına sığınmayacaksa bir tarih açıklar"

Güzel bir şampiyonluk ve 2 kupadan sonra camia gerçeklerle karşı karşıya kaldı. İşin güzel tarafı; Galatasaray camiası ibra konusunu sorun etmeden sezonu tamamlamıştır. Şimdi de hesaplaşma zamanı geldi. Genel Kurul, Mustafa Cengiz ve arkadaşlarını ibra etmedi. Genel Kurul kararı önemlidir ve saygı duymamız lazım. Mustafa Cengiz’in de tepki göstermesi doğal. Mahkeme de kararını verecek. Galatasaraylılar serinkanlı bir şekilde kararı beklemek durumunda. Mustafa Cengiz, mahkemeye sığınmayacaksa bir genel kurul tarihi açıklar. Bu da Genel Kurul’un seveceği bir karar olur.

Turgay Kıran: "Mahkemelerde sürünmememiz gerekiyor"

Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşanacak. Galatasaray adına önemli bir dönem. Galatasaray’da transferler 1 sene uğraşılıp son dakika alınıyor olsa da yöneticiler transfer yapmaya alıştı. En kısa zamanda iyi planlama yaparak taraftarı mutlu etmeliler. Ben her şeyden önce Galatasaray’ın başarısına seviniyorum. Başarı öncelikli. UEFA konusunda yönetim başarılı. Söylemler konusunda sıkıntılar vardı ama Mustafa Cengiz yönetimi az konuşur ve öz konuşursa Genel Kurul ile barışır. Zaman her şeyin ilacı. Mahkemelerde sürünmememiz gerekiyor.

"Süreci camiayı yıpratmadan yönetmek lazım"

Mustafa Cengiz’in ve yönetimin de başarıları yadsınamaz. Futbolda başarı var. Galatasaraylılık duruşu, örf ve adetleri vardır. Yönetimin bunları şu ana kadar bilmesi lazımdı. Tecrübe eksikliği bu sıkıntıları yaşattı diye düşünüyorum. Mahkeme sonuçlarını beklemek Genel Kurul’a sevimsiz gelecektir. Cengiz yönetimini seçen de ibrasızlık kararı veren de Genel Kurul. Bu süreci, camiayı yıpratmadan yönetmek lazım. Sonuçta bir Genel Kurul olacaktır. Mustafa Cengiz ve arkadaşlarının kararı önemli.

"Önceden Riva ve Florya var diye güven duyardık"

Galatasaray’ın şampiyonluktan gelecek gelirleri var. Galatasaray neyi varsa yoksa sattı. Önceden Riva ve Florya var diye güven duyardık. Şampiyonluk sonrası gelirleri iyi kullanmak gerekiyor. Fatih Terim kendisine düşen görevi yapar. Terim elde ettiği tecrübelerle, başarılarla belli bir yerde. Abdurrahim Albayrak da ona uyum sağlayabilirse Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde başarı sağlayabilir. Umarım ki başarılı olurlar.

"Albayrak ve yönetimdeki arkadaşlar transfer konusunda becerikli görünmedi"

Albayrak ve yönetimdeki arkadaşlar transfer konusunda geçmiş dönemde pek becerili görünmedi. Terim’in istediği oyuncuları alamadılar. 10-15 milyon Euro’ya transfer yapıp mutsuzluk da yaratabiliyorsunuz. Umarım bu kez Terim’in istediği oyuncuları alabilirler. Bu önemli.

Senin için hazırladığımız haberler