Turgay Kıran'dan flaş sözler: "Son dakika yapılan hatalı transferler Galatasaray'ı..."

02.09.2019 - 17:30 | Son Güncellenme: 02.09.2019 - 14:34

Turgay Kıran'dan flaş sözler: "Son dakika yapılan hatalı transferler Galatasaray'ı..."

Galatasaray’ın Eski Yöneticilerinden ve Başkan Adaylarından Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Turgay Kıran’ın açıklamaları şu şekilde:

Turgay Kıran: "Galatasaray'ın Falcao gibi bir oyuncuya ihtiyacı vardı"

Radamel Falcao süreci epey uzadı. Abdurrahim Albayrak’ın güzel pozları, 2 ay kadar süren bir süreç… Galatasaray taraftarları Falcao’yu kucakladı. Falcao profesyonel bir futbolcu. Galatasaray iyi bir transfer yaptı. Önemli olan futbol takımının eksiklerinin tamamlanması. Falcao, Galatasaray’a hayırlı olsun. İnşallah Galatasaray’da 1-2 sene iyi oynar. Kalitesi belli bir golcü. Bir Diagne değil. Avrupa’da kendisini kanıtlamış bir oyuncu. Başarılı olacağına inanıyorum. Galatasaray’ın böyle bir oyuncuya ihtiyacı vardı.

"Diagne ve Mitroglou transferleri saçma sapan transferlerdi"

Diagne’yi göndermek için çok uğraştık. Bir kulüp bulamıyorduk. En azından kiralandı. İşte böyle transferler, son dakika yapılan hatalı transferlerin bedeli. Bugün de Lemina ve Andone transferleri var. Bu transferler de Diagne transferi gibi son dakika golü. Bu oyuncular bir anda mı piyasaya çıktı? Bu yönetimin bol vakti vardı. Son dakika niye akla geldi de alındı? Daha önce de son dakika alınan oyuncular hiçbir işe yaramadı. Diagne ve Mitroglou gibi saçma sapan transferler yapıldı.

"Galatasaray'ın profesyonelleri daha çok öne çıkmalı"

Ahmet Bulut, Galatasaray’ın da futbolcunun da menajeri değil. Sanıyorum Abdurrahim Albayrak’ın menajeri. Yetkililerin gitmesi gerekirken Albayrak’la o gidiyor. Galatasaray’da profesyonel isimler nerede? Bu rahatsızlık verici. Bunlar Galatasaray için garip şeyler. Galatasaray’a transfer olacak isimler bellidir. Ahmet Bulut önemli bir menajer olabilir. Ancak; anlatmak istediğim Galatasaray’da profesyonellerin öne çıkması. Menajerler tabi ki futbolculardan para kazanıyor. Artık Galatasaray’ın profesyonellerinin devrede olması gerek. Yönetimin amatörlüğü de kalmamış olmalı. Bunları halen anlayamıyorum.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabilir mi?

Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak, kolay bir gruba düştüğümüzde gülmüştü. Şimdi daha ciddi rakipler bize çıktı. Brugge bizim ayarımızda. Ama Fatih Terim faktörü var. Olmayacakları yapabilen, başarısızlıkları başarıya dönüştüren bir teknik adam. Falcao transferiyle işler değişecek. Galatasaray’ın PSG ile boy ölçüşeceğini düşünüyorum. Terim’in hırsı ve futbol bilgisiyle PSG’yi geçeceğimize inanıyorum. Avrupa’da umarım başarılı oluruz.

Turgay Kıran'dan hakem, futbolcu ve yöneticilere mesaj

Yeni sezon bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Futbolcu kardeşlerimiz birbirini sakatlamadan işlerini yapsınlar. Hakemler işlerini düzgün yapsın. Yöneticiler de saçma sapan demeçlere imza atmasın. Güzel bir sezon diliyorum.

Senin için hazırladığımız haberler