Türk Başkan: "Bu sezon ligler bitmez"

14.03.2020 - 17:19 | Son Güncellenme: 14.03.2020 - 17:19

Hüseyin Özkök

Avrupalı futbolseverler Koronavirüs salgınından sonra daha çok beş büyük lige odaklanırken daha küçük ligler de salgından büyük zarar görüyor. Maçların şimdilik 31 Mart’a kadar ertelendiği Hollanda’da da durum farklı değil.

Hollanda Ligi Eredivisie takımlarından Fortuna Sittard’ın Türk sahibi ve başkanı Işıtan Gün, Ajansspor’a yaptığı açıklamada “Biz dahil ligdeki en az 8-10 kulübün tribün gelirleri olmadan sezonun sonunu getirmesine imkan ve ihtimal yok” dedi.

MİLYONLARCA EURO'LUK KAYIP OLUR

Işıtan Gün, Almanya Bundesliga’nın ligin durdurulması halinde 750 milyon Euro zarar edebileceğinin açıklaması ile ilgili olarak “Hollanda’da da durum aynı. Bu sezonun bitirilebileceğine ihtimal vermiyorum. Bundesliga’da da gündeme gelen sezonu şampiyon olmadan olduğu gibi bitirerek gelecek sezonun alttan gelecek iki takımla birlikte daha fazla takımla oynanması fikri en iyi çözüm gibi gözüküyor. Yoksa finansal olarak maç günü gelirleri olmadan sezonun sonunu getirmemiz imkansız. Ajax ve PSV ile içeride maçlarımız vardı. Kaybımız çok büyük. Neler yapılabileceğini araştırıyoruz ancak bir şekilde KNVN ve devletten destek almak zorundayız. Panik yaratmak istemiyorum ama kulüpler arasında bir mutabakat yapmak şart” diye konuştu.

 

Senin için hazırladığımız haberler