"Türk insanı olarak egolardan vazgeçmeliyiz"

30.09.2016 - 21:07 | Son Güncellenme: 30.09.2016 - 21:07

Eski futbolcu Ali Güneş, Radyospor’da Özgür Sancar’a önemli açıklamalarda bulundu. 

Ali Güneş, ikili ilişkisinin çok iyi olduğu Ömer Toprak’ın tekrar Milli takıma dönmesine sevindiğini ifade ederken, “Ömer Toprak ile iletişimiz çok iyi. Onun adına çok sevindim. Fatih Terim geçte olsa doğru karar verdi. Tebrik ediyorum. Ömer’e tebrik mesajı attım. Türkçeyi iyi konuşamadığı için kendisi yayına bağlanamadı. Yayınlar konusunda, çekindiğimiz konu biz Almanca düşünüyoruz. Zaman zamanda bu yanlış anlaşılıyor. Ömer Milli takıma her zaman gelmek istiyordu. Türkiye’yi sevdiği için geldi. Almanya’nın en iyi savunmacılarından birisi” dedi.

“Türk insanı olarak egolardan vazgeçmeliyiz”

Arda Turan’ın, Milli Takıma çağrılmamasına değinen Ali Güneş, “Arda Turan’ın alınmaması beni şaşırtmadı. Bunu bekliyordum. Bu sorunların kısa sürede çözüme kavuşması lazım burası kulüp değil Milli takım, bu konuyla ilgili açıklama yapılmalı.  Bunu bilmek Türk halkının hakkı. Mili takım Arda Turan’sız başarılı olursa Fatih Terim haklı olmazsa Fatih Terim haksız olacak. Arda Turan’ın formu yüksek biz Fransa Almanya olmadığımız için Arda’ya ihtiyacımız var. Arda’sız Hırvatistan’dan 1 puan aldık ve bu konu pek gündeme gelmedi. Arda meselesi başarıya endeksli. Başarısız olursa milli takım bu konuyla ilgili araya siyasiler girecektir. Biz Türk insanı olarak egolarımızdan vazgeçemezsek başarılı olamayız bunu sadece bu konu için değil, her şey için diyorum” diye konuştu.

“Nuri Dortmund zamanını doldurdu”

İsmi son günlerde Fenerbahçe ile anılan B. Dortmund’un tecrübeli oyuncusu Nuri Şahin’le ilgili açıklamalarda bulunan Güneş, “Nuri Şahin, Fenerbahçe’ye gelebilir. B. Dortmund’da zamanını doldurdu. Çok sakatlık yaşadığı için; devre arasında Dortmund’un gözden çıkaracağını düşünüyorum. Ben ama Nuri’nin döneceğine pek ihtimal vermiyorum” ifadelerini kullandı.

Ajansspor Özel Haber!

Senin için hazırladığımız haberler