Türk takımlarına Avrupa’dan kötü haber!

20.02.2021 - 10:23 | Son Güncellenme: 20.02.2021 - 12:23

Avrupa kupalarında ülke puanı için mücadele verdiğimiz rakiplerimiz bu hafta ne yaptı? Alınan sonuçların ardından Türkiye klasmanda kaçıncı sıraya geldi? İşte ayrıntılar…

Türk takımlarına Avrupa’dan kötü haber!

AJANSSPOR-HABER

Son yıllarda Avrupa arenasında büyük sıkıntı yaşayan Türk futboluna bir darbe de bu hafta oynanan maçlarla geldi. UEFA ülke puanı sıralamasında yarıştığımız hemen hemen tüm rakiplerimiz bizi üzen sonuçlar aldı. Sezona 5 takımla başladığımız Avrupa kupalarına erken havlu atarak yeni yılı göremeden evimize dönmüştük. Buna karşılık klasmanda çekiştiğimiz ülkelerin temsilcileri UEFA Avrupa Ligi’nde yollarına devam ediyor. 

Young Boys Leverkusen'i, Olympiakos PSV'yi devirdi

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, bu takımlardan İsvçre temsilcisi Young Boys, Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Bayer Leverkusen’i 4-3 yenmeyi başardı. Yunan ekibi Olympiakos, PSV Eindhoven’ı 4-2 mağlup ederek Komşu’nun hanesine önemli bir galibiyet yazdırdı. Hırvat Dinamo Zagreb bize her zaman ters gelen Krasnodar’ı deplasmanda 3-2 ile geçti.

Güçlü rakiplerine karşı kaybetmediler

Yine UEFA klasmanındaki rakiplerimizden Çekya’nın temsilcisi Slavia Prag güçlü Leicester City’den 0-0’la puan koparırken, Sırbistan ekibi Kızılyıldız da 10 kişi kalmasına rağmen Milan’la 2-2 berabere kalmayı başardı. 

Şu an 13. basamaktayız ama...

Halen 30.100 puanla 13. sırada bulunan ve sezonu bu basamakta bitirmeyi garantileyen Türkiye, önümüzdeki yıl 2016-2017'de aldığı 9700 puanı silineceği için yeni sezona 16-18. basamaklar arası bir yerden başlayacak. 2016-17'nin devreden çıkmasıyla 20.400 puana düşecek olan Türkiye'nin daha da aşağılara inme riski belirdi. Son alınan sonuçların ardından sıralamada 20.150 puanlı Hırvatistan, 19.800 puanlı Yunanistan ve 19.700 puanlı Çekya’nın da nefeslerini iyice ensemizde hissetmeye başladık.

 

Şampiyonlar Ligi'ne katılımda ne durumdayız?

Alınan kötü sonuçların ardından Türk takımları 2021-22'den yani gelecek sezondan itibaren Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidiş hakkını kaybetmişti. Klasmanda geçen sezonu 11. sırada bitirdik. Dolayısıyla şampiyonumuz artık play-off oynamak zorunda. Ancak Şampiyonlar Ligi kupasını alan takım kendi liginden de gitme hakkı kazanırsa, o hak 11. ülkeye geçiyor. Örneğin Liverpool ligi 5. bitirip bu sezon Şampiyonlar Ligi’ni alırsa, Türkiye şampiyonu gruplara elemesiz kalamayacak.

Senin için hazırladığımız haberler