EuroCup Finalisti Türk Telekom'a EuroLeague'den Wild Card Umudu

14.05.2023 - 15:17 | Son Güncellenme: 14.05.2023 - 16:04

EuroCup'ta şampiyon olan İspanyol ekibi Gran Canaria EuroLeague'e katılmayacak. Wild Card için adaylar ise finalist Türk Telekom ve Valencia Basket olarak öne çıkıyor.

EuroCup Finalisti Türk Telekom'a EuroLeague'den Wild Card Umudu

AJANSSPOR-HABER

7DAYS EuroCup'ta finale kadar yükselen temsilcimiz Türk Telekom, Türk Hava Yolları EuroLeague biletinin sahada olduğu karşılaşmada İspanyol Gran Canaria'ya mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamlamıştı. 

Gran Canaria katılmıyor

Total Basket Greece'in haberine göre EuroCup şampiyonu olarak EuroLeague'e C Lisansı ile 1 yıllık katılım hakkı elde eden Gran Canaria bu hakı kullanmama kararı aldı. Şampiyona verilen Wild-Card için pozisyonu için iki aday öne çıktı.

Adaylar Valencia ve Türk Telekom

Gran Canaria'dan boşalan Wild-Card pozisyonu için en büyük iki aday EuroCup finalisti Türk Telekom ve EuroLeague'e 1 yıllık katılım hakkı sonlanan İspanyol ekibi Valencia Basket olarak ön plana çıkıyor. Wild-Card almak isteyen ekiplerin lige 300 bin peşin olmak üzere toplamda 500 bin Euro ödeme yapması gerekiyor.

İlgini Çekebilir
Finalist Türk Telekom ligde moral buldu!
Habere Git

Minimum 7.5 milyon Euro

EuroLeague'e katılım şartlarından biri olarak da sezon için takım bütçesinin en az 7.5 milyon Euro olması gerekiyor. Lig bu uygulamada rekabetçilik düzeyinin standartını korumaya çalışıyor. Valencia Basket'in 2022-2023 sezonundaki bütçesi 17.05 milyon Euro iken, temsilcimiz Türk Telekom'un bu sezon bütçesi açıklanmadı.

Diğer Wild Card'lar için favoriler belli

EuroLeague'de Rusya-Ukrayna krizi sonrası Rus takımları ihraç edilmiş ve fazladan Wild-Card pozisyonları açılmıştı. EuroCup şampiyonu haricinde verilecek diğer Wild-Card pozisyonları için ise net favoriler Sırbistan temsilcileri Partizan KK, Kızılyıldız ve İtalyan ekibi Virtus Bologna olarak öne çıktı.

Bursaspor üzüldü Cim Bom ve Daçka güldü

EuroCup şampiyonuna verilen C Lisansı'nı daha önce EuroCup şampiyonu olan ekiplerimiz Galatasaray ve Darüşşafaka kullanarak EuroLeague'e katılım sağladı. Geçtiğimiz sezon EuroCup finalinde Virtus Bologna'ya mağlup olan Frutti Extra Bursaspor, Rus takımlarının ihracının ardından Wild-Card için aday olsa da bu pozisyonu Partizan KK almıştı.

İlgini Çekebilir
Türk Telekom’dan Erdem Can’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler