Erdem Can'ı Anadolu Efes'e Kaptıran Türk Telekom'da Yeni Koç Netleşiyor

08.06.2023 - 16:14 | Son Güncellenme: 08.06.2023 - 16:58

EuroCup'taki temsilcimiz Türk Telekom, Anadolu Efes için takımdan ayrılması beklenen koç Erdem Can'ın yerine Sırp çalıştırıcı Nenad Canak'ı getirmek istiyor.

Erdem Can'ı Anadolu Efes'e Kaptıran Türk Telekom'da Yeni Koç Netleşiyor

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu lider bitiren, 7Days EuroCup'ta ise finale kadar tırmanan Türk Telekom'da koç Erdem Can'ın sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ankara ekibi baş antrenör pozisyonu için arayışlara başladı.

Türk Telekom'da listenin tepesinde Sırp koç var

TotalBasketgr'nin haberine göre Türk Telekom, Erdem Can'dan boşalacak koçluk koltuğu için piyasayı araştırmaya başladı. Temsilcimizin listesindeki ilk isim ise Litvanya ekibi Lietkabelis Panevėžys'i çalıştıran Sırp koç Nenad Canak oldu.

Canak'ın kulübüyle sözleşmesi bitiyor

47 yaşındaki koç geçtiğimiz yaz Litvanya Ligi ve EuroCup'ta mücadele eden Lietkabelis Panevėžys ile bir yıllık sözleşmeye imza atmıştı. Burada geçirdiği tek sezonda Litvaya Ligi'ni Lietkabelis ile 4. sırada tamamalayan koç, EuroCup'ta ise A Grubunu 18 maçta 10 galibiyet ile 4. sırada bitirdi.

İlgini Çekebilir
Türk Telekom'un konuğu Pınar Karşıyaka! Maç Kanalı...
Habere Git

Partizan KK'yi çalıştırdı

Nenad Canak baş antrenörlük deneyimine 2017'de Sırp ekibi Spartak Subotica'da başladıktan çok kısa süre sonra aynı sezon ülkesinin en önemli iki kulübünden biri olan Partizan KK'nin başına geçti. 2017-2018 sezonunu Partizan KK'de tamamlayan koç siyah beyazlı ekip ile Sırbistan Kupası'nı kazanmayı başardı.

19 yıl profesyonel oynadı

Nenad Canak 1993'de Partizan KK'de başladığı oyunculuk kariyerini tam 13 farklı takımın formasını giyerek tam 19 yıl boyunca başarıyla sürdürdü ve 2012'de emekliliğini açıkladı.

Erdem Can Anadolu Efes yolcusu

Baş antrenörlük kariyerinin ilk sezonunda oldukça başarılı bir grafik çizen Türk Telekom Koçu Erdem Can, EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes'in başına geçecek. İtalyan gazeteci Luca D'Alessandro'nun geçtiğimiz haftalarda belirttiği habere göre 42 yaşındaki koç, Efes ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak.

İlgini Çekebilir
Erdem Can, Efes'e imzayı atıyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler