16 Yaşındaki Sıla Şentürk, Nişanlısı Hüseyin Can Gökçek Tarafından Öldürüldü

16.02.2022 - 17:45 | Son Güncellenme: 17.02.2022 - 09:03

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, nişanlandırıldığı 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü. Gökçek, kaçarken havaalanında yakalandı.

16 Yaşındaki Sıla Şentürk, Nişanlısı Hüseyin Can Gökçek Tarafından Öldürüldü

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından, boğazı kesilerek öldürüldü.

Giresun'un Erikliman köyünde meydana gelen olayda, babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek ile bilinmeyen nedenle tartıştı. Gökçek, yanında getirdiği bıçakla Şentürk’ün boğazını kesti.

Gökçek kaçtı

16 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, Hüseyin Can Gökçek ise evden kaçtı. Genç kızın annesi ve babasının işte, erkek kardeşinin ise okulda olduğu sırada yaşanan olayda evde bulunan tek kişi işitme ve konuşma engelli babaanne, komşularından güçlükle yardım istedi.

16 yaşındaki kız hayatını kaybetti

Çevre sakinlerinin polis ve sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine olay yerine gelen görevliler, Sıla Şentürk'ün hayatını kaybettiğini tespit etti. 16 yaşındaki kızın cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Katil zanlısı yakalandı

Sıla Şentürk cinayetinde katil zanlısı Hüseyin Can Gökçek ise şehir dışına çıkmak için gittiği Ordu-Giresun Havaalanı'nda yakalandı. Kolluk kuvvetlerince Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerine teslim edilen Gökçek, sorguya alındı.

Daha önce nişanlıymış

Henüz 16 yaşındaki Sıla Şentürk ile Hüseyin Can Gökçek'in daha önceden nişanlı olduğu, ardından genç kızın ailesinin bu nişanı bozduğu iddia edildi.

Nişan bozulunca, ölüm tehditleri başladı

Sıla Şentürk’ün, nişanın bozulması üzerine Gökçek’ten ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak, yurda yerleştirildiği ortaya çıktı. İki hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü belirlendi.

Sıla Şentürk ile Hüseyin Can Gökçek'in geçen yıl internet ortamında tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulması üzerine Hüseyin Can Gökçek’in barışmak için dün Ankara’dan Giresun’a geldiği de öğrenildi.

Kulüplerden tepki geldi

Genç kızın ölümü ile spor kulüplerinden tepki gösterildi. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Giresunspor gibi birçok Süper Lig takımı, konu ile ilgili paylaşımda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler