Türkiye - Gürcistan EuroBasket Maçında Kural Hatası Var! Türkiye İtiraz Etti

04.09.2022 - 22:49 | Son Güncellenme: 04.09.2022 - 23:27

Türkiye - Gürcistan EuroBasket maçının son çeyreğinde durması gereken süre 22 saniye devam etti. Türkiye kural hatası nedeniyle itiraz etti. İşte detaylar.

Türkiye - Gürcistan EuroBasket Maçında Kural Hatası Var! Türkiye İtiraz Etti

AJANSSPOR HABER

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2022) Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, Gürcistan ile karşı karşıya geldi. 12 Dev Adam'ın 88-83 kaybettiği maçın son çeyreğinde hata yapıldı. 4:48'de durdurulması gereken süre, 4:26'ya kadar devam etti. Türkiye, maç sonunda bu durum için kural hatası itirazında bulundu.

4:48 kala Furkan'a sert faul!

Mücadelenin son periyoduna iyi başlayan taraf olan Türkiye, çeyreğe 4 sayı geride başlamasına rağmen farkı 1 sayıya kadar indirdi. Maçın bitimine 4:48 kala 3 sayılık Gürcistan üstünlüğü varken Sanadze, Furkan Korkmaz'a sert bir faul yaptı. Faulün ardından hakeme itiraz eden Gürcü basketbolcu, temsilcimize dönerek bir şeyler söyledi.

Kavga çıktı, süre aktı

Sanadze'nin söyledikleri Furkan Korkmaz'ı oldukça sinirlendirdi. Furkan'ın Sanadze'nin üzerine yürümesiyle ortalık karıştı. İtişmeler yaşanırken araya hakemler ve diğer oyuncular girdi. Sakin yapısı ile tanınan Furkan, hiç bu kadar öfkeli görüşmemişti. İki basketbolcunun da diskalifiye edilmesiyle sonuçlanan olayda maç saati akmaya devam etti.

İlgini Çekebilir
Gürcistan'da Furkan'a saldırı! Ömer Onan'dan görüntü tehdidi: "Turnuvadan çekiliriz!"
Habere Git

Hakemler izlemedi, maç 4:26'dan devam etti

Alperen Şengün'ün faul atışı için çizgiye geldiği sırada maç saatinde 4:26 yazıyordu. Tam 22 saniye kavga sırasında eridi. Ay-Yıldızlı taraf duruma itiraz etse de hakemler izlemeye gitmedi.

İlgini Çekebilir
Hakemler damga vurdu! 12 Dev Adam kavgayı kaybetti...
Habere Git

Kural hatası itirazı yapıldı

Maçın sona ermesinin ardından ilk 15 dakika içinde itiraz hakkı bulunan Türkiye, bu hakkını kullandı. Milli Takım, Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze'nin diskalifiye edildiği pozisyonda maç saati durmadığı için sonuca itiraz etti. Kural hatası ya da hakem hatası tartışılacak. Müsabakada kural hatasının yapıldığına karar verilirse maçın tekrarı gündeme gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler