Türkiye maçı öncesi Rusya'da video skandalı!

08.11.2020 - 23:23 | Son Güncellenme: 08.11.2020 - 23:54

Uluslar Ligi'nde 15 Kasım'da Türkiye ile Rusya arasında oynanacak maç öncesi büyük bir skandal yaşandı. Rusya kaptanı Artem Dzyuba, cinsel içerikli videosu sızdırılınca kadrodan çıkarıldı. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile transferde daha önce adı da geçen Dzyuba, sosyal medya hesaplarını kapattı. İşte skandalın tüm detayları...

Türkiye maçı öncesi Rusya'da video skandalı!

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 15 Ekim'de Uluslar Ligi'nde rakibi olan Rusya'da büyük bir skandal patlak verdi. Rusya Milli Takımı'nın forvet oyuncularından Artem Dzyuba, cinsel içerikli videosu sızdırılınca milli takım kadrosundan çıkarıldı.

Mastürbasyon videosu internete sızınca kadro dışında kaldı

Rusya Ligi'nde Zenit forması giyen ve Rusya Milli Takımı'nın da golcülerinden biri olan 32 yaşındaki futbolcu Dzyuba'nın mastürbasyon videosu internete sızdı. Yaşanan bu skandalın ardından futbolcu, Türkiye maçı kadrosundan çıkarıldı.

Babasından açıklama geldi

Konuyla ilgili olarak futbolcunun babası Sergei Dzyuba, "Henüz Artem ile konuşamadım ama milli takım kadrosundan çıkarıldığını duydum" dedi. Bir açıklama da Rusya Milli Takımı'nı çalıştıran Stanislav Cherchesov'dan geldi.

Cherchesov: "Kararın doğru olduğunu zamanla anlayacak"

Deneyimli teknik adam, "Saha içinde veya dışında her oyuncu milli takımın gerekliliklerine uygun davranmak zorundadır. Artem de bu aldığımız kararın doğru olduğunu zamanla anlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Tepki geldi, sosyal medya hesaplarını askıya aldı

Öte yandan futbolcu, gelen sert tepkiler üzerine sosyal medya hesaplarını askıya aldı. Zenit Kulübü'nün ise futbolcu ile ilgili herhangi bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı ise henüz belli olmadı.

Türk takımları ile de transferde anılmıştı

Transfer döneminde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin gündemine geldiği iddia edilen futbolcu, A Milli Takımımız ile Rusya arasında 15 Kasım'da oynanacak Uluslar Ligi maçında sahada olmayacak.

Dzyuba skorer bir oyuncu mu?

Artem Dzyuba, Uluslar Ligi'nde 4 maçta 2 gol atıp 1 asist yaptı. 2020 yılı içerisinde Rusya Milli Takımı'nda toplam 11 maçta 9 gol 5 asist üretmişti. Rusya Milli Takımı'nda toplamda 47 maçta 26 gol 10 asistlik performansıyla öne çıkan isimlerden biri oldu. Zenit takımında ise bu sezon 19 maçta forma giyen Artem Dzyuba, 9 gol 5 asistlik katkı vermişti. 

 

Senin için hazırladığımız haberler