Türkiye VAR'da kavga ediyor ama Hollanda ders veriyor!

06.01.2020 - 15:47 | Son Güncellenme: 06.01.2020 - 15:47

Türkiye'de VAR tartışmaları devam ederken Hollanda Futbol Federasyonu örnek bir çalışmaya imza atıyor.

Hollanda Futbol Federasyonu, deneyimli gazeteci Hüseyin Özkök'e yaptığı açıklamada, "Her hafta Eredivisie maçlarının ardından haftada bir VAR kararını halka gösteriyoruz. Buna seyircilere VAR'ı anlatmak için başladık ve değişik VAR pozisyonlarını kullanmayı deniyoruz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın VAR talebi

22 Aralık 2019'da oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçının ardından, siyah-beyazlı kulüp VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişti. Fenerbahçe de bu talebe destek çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Sözcü'ye konuşan Çebi, "Fenerbahçe-Beşiktaş maçının VAR kayıtlarının açıklanması için elimizden geleni yapacağız ve konunun takipçisi olacağız. Ayrıca Fenerbahçe'nin bizden sonra yaptığı VAR kayıtlarının açıklanması ile ilgili talebini de destekliyoruz" demişti.

"Keşke VAR olmasaydı"

Öte yandan MHK Başkan Vekili Oğuz 3 Ocak Cuma günü yaptığı açıklamada VAR sistemini eleştirdi.

2018 Dünya Kupası'ndaki uygulamanın güzel olduğunu belirten Sarvan, "VAR'ın tek başarılı uygulaması, 2018'deki Dünya Kupası. Onun dışındaki hiçbir uygulama tam olarak oturmadı. Hala tartışmalar var. Pek çok gelişme yaşanacak. Ben de olumsuz bakarken Dünya Kupası'ndan sonra olumlu düşünmeye başladım. Şu anda son iki sene olmasaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Bu kadar çok hakem tartışılmazdı" değerlendirmesinde bulunmuştu. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler