Türkiye'de olsa ortalık karışırdı!

27.06.2020 - 12:40 | Son Güncellenme: 27.06.2020 - 12:40

Bundesliga'da küme düşecek son ekip son hafta belli olurken, Fortuna Düsseldorf ile Werder Bremen çekişecek. Union Berlin ile Fortuna Düsseldorf arasında oynanacak kritik maça doğma büyüme Bremenli olan hakem Harm Osmers atanması ise dikkat çekti.

HÜSEYİN ÖZKÖK - AJANSSPOR

Bundesliga'nın son haftasına girilirken Şampiyonlar Ligi'ne Mönchengladbach'ın mı Leverkusen'in mi gideceği belli olurken diğer yandan Düsseldorf veya Werder Bremen'den biri doğrudan küme düşecek. Diğer takım ise lige tutunma adına Bundesliga 2 üçüncüsü ile play-out oynayarak bir şans daha elde edecek.

Türkiye'de yer yerinden oynardı

İşte bu maçların öncesinde Almanya Futbol Federasyonu beklenmeyen bir atama yaparak herkesi şaşırttı. Türkiye'de yapılsa yer yerinden oynayacak bir atama yapıldı. Aşağı Saksonya Futbol Federasyonu'nda görev yapan ancak doğma büyüme Bremenli olan ve şu anda da Werder Bremen'in stadına 20 kilometre uzaklıktaki SV Achim-Baden Kulübü'ne kayıtlı olan Harm Osmers, Union Berlin-Fortuna Düsseldorf maçına atandı. Yani Bremen'in düşmeme mücadelesinde doğrudan rakibinin karşılaşmasına!

Düsseldorf şikâyetçi değil

Konuyla ilgili açıklama yapan Fortuna Düsseldorf Kulübü CEO'su Uwe Klein, atamanın belki de kendileri için daha iyi olacağını, hakemin kendine laf söyletmemek adına çok daha dikkatli maç yöneteceğini düşündüğünü söyledi. Osmers bir süre önce Werder Bremen-Bayern Münih maçını da yönetmiş ve Bayernli Davies'in kırmızı kartlık bir faulünü cezalandırmamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler