Avcı'yla çalışan ‘Türkiye’nin 1 numarası’ oluyor!

28.03.2021 - 12:42 | Son Güncellenme: 28.03.2021 - 12:53

Trabzonspor haberleri… Bordo mavili takımda göreve gelir gelmez fark yaratan Abdullah Avcı, Başakşehir’de önce Volkan Babacan ardından Mert Günok’u A Milli Takım’ın birinci kalecisi yapmıştı. Son olarak deneyimli teknik adamla yeniden çıkışa geçen Uğurcan Çakır da milli formayı kaptı ve geleneği bozmadı. İşte detaylar…

Avcı'yla çalışan ‘Türkiye’nin 1 numarası’ oluyor!

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın ilginç bir özelliği dikkat çekiyor. Deneyimli teknik direktörün çalıştırdığı takımların kalecileri, hep A Milli Futbol Takımı'nın da kalesini koruyor. 

İHA'nın araştırmasına göre 2010-2011 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan (Medipol Başakşehir) ayrılarak A Milli Takım'ın başına geçen Abdullah Avcı, 2014-2015 sezonu başında tekrar İstanbul ekibine döndü. Avcı’nın, eski takımına dönmesiyle birlikte söz konusu dönemde Medipol Başakşehir'in 1 numarası olan Volkan Babacan da A Milli Futbol Takımı'nın yolunu tuttu. 

Volkan Babacan onun döneminde 35 kez milli oldu

13 Eylül 2014'te, 2016 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında Letonya ile Türkiye arasında oynanan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan karşılaşmada forma giyen başarılı eldiven, 35 kez milli formayı sırtladı.

 

Mert Günok’ta büyük emeği var

Avcı, 2011-2013 yılları arası A Milli Takım'ı çalıştırdığı dönemde Fenerbahçe'de forma giyen Mert Günok'u, 24 Mayıs 2012’de Türkiye ile Gürcistan arasında oynanan karşılaşmada oyuna dahil ederek ilk kez milli formayla tanıştırmıştı. Avcı, 2017-2018 sezonunda Mert'in, Bursaspor'dan, Medipol Başakşehir'e transferine onay verdi. Tecrübeli teknik adam ilk sezonunda Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası maçlarında da bu kaleciye şans tanıdı.

21 kez A Milli kaleyi korudu

2018-2019 sezonunda ise Mert Günok, Volkan Babacan'dan kaleyi devralarak Başakşehir'in 1 numarası oldu. Ligde, Avcı ile birlikte başarılı bir sezon geçiren Günok, ay-yıldızlılar ile ilk resmi maçına da 22 Mart 2019'da Türkiye ile Arnavutluk arasında oynanan 2020 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında çıktı. Müsabakayı 2-0'la kazanan taraf Türkiye olurken, Mert 21 kez milli formayı sırtına geçirdi.

 

A Milli Takım'ın yeni '1' numarası yine Avcı'dan

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın, A Milli Takım'ın 1 numarasına gönderdiği son isim ise Uğurcan Çakır oldu. Bordo-mavililerin kalesinde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken başaralı eldiven, 10 Kasım 2020'de bordo-mavili takımın başına gelen Abdullah Avcı ile birlikte performansını daha üst seviyeye çekerek, uzun zamandan beri beklediği A Milli Futbol Takımı'nın '1' numarası oldu. 

Uğurcan kötü başladığı sezonda onunla toparlandı

Sezona kötü bir başlangıç yapan Uğurcan Çakır, ilk 8 haftalık bölümde oynadığı 7 maçta kalesinde 14 gol gördü. Avcı'nın takımın başına gelişinden sonra ise milli kaleci, görev aldığı 22 maçta ise 15 gol yedi. Abdullah Avcı'nın gelişinden sonra toparlanan Uğurcan, Trabzonspor'da olduğu gibi A Milli Takım'ın da vazgeçilmez ismi olmayı hedefliyor.

Senin için hazırladığımız haberler