Türkiye'nin Katar yolu... Play Off kura çekiminde Rusya-Ukrayna detayı!

17.11.2021 - 13:12 | Son Güncellenme: 17.11.2021 - 14:15

Rusya Milli Takımı ile Ukrayna Milli Takımı, siyasi bir kriz içerisinde oldukları için Dünya Kupası play-Off'larında birbirlerine rakip olamayacak. İşte detaylar.

Türkiye'nin Katar yolu... Play Off kura çekiminde Rusya-Ukrayna detayı!

Hüseyin ÖZKÖK-AJANSSPOR

Türk Milli Takımı’nın Dünya Kupası grup elemelerinde grubunu ikinci sırada tamamlayarak play-off turunda oynama hakkı kazanmasının ardından gözler 26 Kasım günü Zürih’te saat 19:00’da yapılacak kura çekimine çevrildi. Takımımızın seri başı olmayı başaramadığı için ikinci potta yer alacağı kura çekiminde final maçlarının da hangi takımın sahasında oynanacağı yapılacak ekstra bir kura çekimi ile belirlenecek.

En çok toplayan 6 takım

Kura çekiminde öncelikle ikincilikte en çok puan toplamış 6 takım seri başı potuna yerleştirilecek. Onların ardından gelen dört ikinci ve Uluslar Ligi’nden gelen 2 takım ise seri başı olmayanla potuna koyulacak.

İkinci aşamada seri başı, dolayısıyla ev sahibi takımların potundan 6 takım sırayla çekilecek ve 6 yarı finalin ev sahibi takımları ortaya çıkacak. Bununla birlikte yarı final 1 ve 2 Yol A, yarı final 3 ve 4 Yol B, yarı final 5 ve 6 Yol C olarak adlandırılacak. Daha sonra sıra, seri başı olmayan takımların potundan çekilecek takımlara gelecek. Sırayla çekilecek takımlar Yarı final 1’den başlayarak seri başı takımların karşısına yerleştirilecek.

Rusya-Ukrayna karşı karşıya gelemeyecek

Ancak burada önemli bir nüans kura çekimini etkileyecek. Siyasi bir krizin içinde olan iki ülke Ukrayna ve Rusya statü gereği hem yarı finalde hem de finalde karşı karşıya gelemeyecek.  Rusya’nın bulunduğu 'yol’a gelene kadar eğer Ukrayna pottan çekilmezse Rusya’nın bulunduğu potun iki kurası Ukrayna’nın topu çıkartılarak yapılacak. Eğer Rusya Yol C'de olup Ukrayna'nın adı ilk iki yolun ilk üç takımının çekiminde çıkmaz ise o zaman Ukrayna otomatikman Yol 2 yarı finalinin 4. takımı olacak.

Eşleşmelerin belirlenmesinin ardından takımları bir kura daha bekliyor olacak. O da turu geçenlerin final maçlarını hangi sahada oynayacağının belirleneceği kura. Burada 3 kura potuna yarı final numaraları atılacak ve çekilecek topta hangi yarı finalin numarası önce çıkarsa o yarı finalin galibi final maçını evinde oynama hakkı kazanacak.

Örneğin Yol A’da yarı final 2 numarası önce çıkarsa maç 2 numaralı yarı finalin galibinin sahasında oynanacak.

Play off seri başı olanlar: Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç ve Galler.

Play off seribaşı olmayanlar: Türkiye, Polonya, Finlandiya, Avusturya, Kuzey Makedonya, Çekya.

Senin için hazırladığımız haberler