Türkiye'ye mi dönüyor? Sinan Bolat'tan transfer açıklaması!

09.12.2019 - 15:14 | Son Güncellenme: 09.12.2019 - 16:18

Türkiye'ye mi dönüyor? Sinan Bolat'tan transfer açıklaması!

Futbol kariyerine Belçika Ligi’nde Royal Antwerp ekibinde devam eden milli kaleci Sinan Bolat, Radyospor’a çok özel bir röportaj verdi. Türkiye’ye mi transfer olacak? Hangi takımlardan teklif aldı? Milli Takım adına neler düşünüyor? Milli kaleci, Muslera için ne düşünüyor? Bolat, bu konuda çarpıcı ifadeler kullandı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Sinan Bolat’ın açıklamaları şöyle:

Sinan Bolat: "Ligde işler bizim için iyi gidiyor"

Royal Antwerp’de işler iyi gidiyor. Son dönemlerde bayağı bir iyi maçlar oynadık. 5-6 maçtır kaybetmiyoruz ve iyi gidiyoruz. Belçika’da hedefimiz ilk etapta play-off oynamak ve ilk 6’ye girmek. Ondan sonra tabi ki ilk 3’ü hedefliyoruz.

Sinan Bolat: "Belçika, Türkiye ve Avrupa'dan transfer teklifleri var"

Sözleşmem bu sezon sonu bitiyor. Haziran ayında bitecek. Kendi külünüm sözleşme uzatalım diyor. Bense bekletiyorum. Ocak ayında istediğim kulüplerle görüşebilirim. Haziran için imzalayabilirim. Belçika’dan Türkiye’den ve Avrupa’dan teklifler var. Bu teklifler sezon sonu için. Ama FIFA kuralları gereği Ocak ayından itibaren Haziran için konuşabilir ve sözleşme yapabilirim.

Sinan Bolat: "Royal Antwerp yeni sözleşme teklif etti"

Bütün seçeneklere açığım. Onun için kendi kulübümden gelen sözleşme uzatma teklifini bekletiyorum. Başka teklifleri değerlendirmek için böyle bir yol izledim. Menajer olan ağabeyimle oturup, en iyi seçeneği tabi ki değerlendireceğiz.

Sinan Bolat'a Türkiye'den hangi takımlar teklif yaptı?

Türkiye’den benimle irtibata geçenler oldu. Ama takım adı vermek istemiyorum. Serbest bir oyuncu olacağım sezon sonunda. Türkiye’den birçok takımdan transfer teklifi var. Hangi takımlar olduğunu belirtmek istemiyorum. Karışık olarak bir takım teklifler aldım.

Sinan Bolat'tan EURO 2020 yorumu

Bizim milli takım olarak hedefimiz her zaman birinci olmaktır. Elemelerde kıl payı birinci olamadık. Güzel bir kura çektik. Gruptan lider çıkmak istiyoruz. İtalya, İsveç ve Galler bizim seviyemizde takımlar. Turnuvaya iyi başlamak önemli. İtalya maçından puan ya da puanlar alabilirsek çok iyi olur diye düşünüyorum.

Galatasaray'ın Avrupa Ligi şansı var mı?

Club Brugge maçında herkes Galatasaray’dan galibiyet bekliyordu. Maalesef beraberlikle sonuçlandı. Galibiyet olsaydı Galatasaray, Avrupa Ligi’ni garantileyebilirdi. Brugge’ün zor bir maçı var. Halen şans var. Galatasaray da zor maçları sever. Ben halen Galatasaray’ın şansı olduğuna inanıyorum.

"Vandevoordt çok yetenekli bir kaleci"

Maarten Vandevoordt, ilk maçını bize karşı oynamıştı. Kupa maçında penaltılarla onları yenmiştik. Henüz 17 yaşında. Ona rağmen çok sakin ve deneyimli görünüyor. Çok da yetenekli bir kaleci. Napoli maçında da büyük ihtimal kaleyi korur. Umarım onun adına işler iyi gider. Benim de A Takım tecrübem o yaşlarda olmuştu. Onun hislerini anlayabiliyorum.

Sinan Bolat: "Rakipler bizden korkmalı"

Hangi ülke olursa olsun iyi bir rakip olduğumuzu gösterdik. Fransa maçlarında bunu gösterdik. Rakipler bizden korkmalı. Ben öyle düşünüyorum. EURO 2020’de ilk etapta tabi turu geçmemiz gerekiyor. Ama ben ön elemelerde gösterdiğimiz azmi, performansı, futbolu ortaya koyarsak çok iyi yerlere geleceğiz. Buna inanıyorum.

Sinan Bolat: "Muslera çalıştığım en iyi kaleci"

Muslera ile görüşüyorum. Galatasaray döneminde aramız çok iyiydi. Halen kontaktayız. Muslera, benim çalıştığım en iyi kaleci diyebilirim. Son Alanyaspor maçında gösterdiği performans Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Galatasaray, Muslera gibi kaleciye sahip olduğu için çok şanslı. Umarım daha çok başarılar yaşar.

Courtois mı Muslera mı?

Courtois da Genk takımından yetişmişti. Onun gelişimini düşünürsek, Maarten Vandevoordt da iyi seviyelere gelebilir. Courtois, bundan 2 sene önce sorulsaydı en iyi kaleciler listesine ilk sıraya koyardım. Zor bir dönem yaşadı. Ama dünyanın en iyi 3 kalecisinden biri olduğunu düşünüyorum. Milli Takım’da da başarılı oldu. Muslera mı Courtois mı sorusuna bence Muslera derim. Tarzıma göre yanıt veriyorum. Muslera’nın yeteneklerine bakınca her şeyden var. Ayakları iyi, hava toplarında risk alıyor. Courtois ise çizgide duran ve risk almayan kaleci. Benim için Muslera daha iyi kaleci.

Unutamadığı gol...

Kafa golü atmışlığım var. O golle UEFA Avrupa Ligi’ne gitmiştik. Tabi ki ömür boyu unutmayacağım bir goldü. Benim adıma güzel bir hatıra olarak kalacak. Galatasaray’da unutmadığım anlar elbette var. Hem lig kupası hem de Türkiye Kupası’nı almak değerliydi. O anılar için çok mutluyum.

Senin için hazırladığımız haberler