Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu Tyson Fury, Derek Chisora'yı knockout ile devirdi

04.12.2022 - 17:53 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 19:14

WBC Dünya Ağır Siklet Şampiyonu Tyson Fury karşılaştığı Derek Chisora'yı 10. raunt'ta teknik knockout ile yenerek kemerini korumayı başardı.

Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu Tyson Fury, Derek Chisora'yı knockout ile devirdi

AJANSSPOR-HABER

WBC'nin (Dünya Boks Konseyi) Britanyalı Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu Tyson Fury kemerini dün Totthenham Stadyum'unda vatandaşı Derek Chisora karşısında ortaya koydu. Deneyimli iki boksörün karşılamasında kazanan taraf 10. raunt'ta hakemden çıkan teknik knockout  kararı ile şampiyon Tyson Fury oldu. Dünya bir numarası böylelikle kemerini 3. kez korumuş oldu.

Tyson Fury'i yenmenin yolu yok

Dün gece kariyerinin 34 karşılaşmasına çıkan "Çingene Kral" lakaplı Tyson Fury bulduğu teknik knockout ile 33. galibiyetini aldı. İrlanda asıllı boksör 2018'de Deontay Wilder ile çıktığı maçtan beraberlikle ayrıldı. Yıldız sporcu daha önce Wladimir Klitschko, Deontay Wilder ve Dillian Whyte gibi ağır sıkletin önemli isimlerini mağlup etmeyi başarmıştı.

Üç maç tek kazanan

Tyson Fury ve Derek Chisora, profesyonel kariyerlerinde 3 kez karşı karşıya geldi. Daha önce 2011 ve 2014'te düzenlenen karşılaşmaları Tyson Fury kazandı. Derek Chisora bu maç için emeklilikten dönme kararı almıştı.

Maç sonunda serenat yaptı

Maç sonu verdiği neşeli demeçlerle tanınan Tyson Fury, Derek Chisora'ya saygı gösterisinde bulundu. 60 bin kişinin önünde Chisora adına tezahürat başlatan çingene kral "Ne savaşcı ama, yarı Afrikalı yarı İngiliz bir savaşçı! Onunla 3 destansı mücadeleye imza attık. O sert bir adam, yıllardır ona başkasına vursam devirebileceğim yumruklar atıyorum ve o hepsine dayanıyor." ifadeleriyle tecrübeli boksörü onurlandırdı.

Usyk ıslıklandı

Maçı seyretmek için Totthenham Hotspur Stadyum'unda yerini alan WBO, IBF, IBO VE WBA Dünya Ağır Sıklet şampiyonu Ukraynalı Oleksandr Usky, İngiliz seyirciler tarafından ıslıklandı.

Fury'den Usky'e: "Sırada sen varsın s*rtük"

Maç sonunda ringten kemer birleştirme maçı için Oleksandr Usyk'e seslenen Tyson Fury "Nerede o tavşan. Usyk, sırada sen varsın s*rtük! Senden önce bir Ukraynalı boksörü daha akşam yemeğine yolladım. (Wladimir Klitschko'yu kast ediyor) Seni küçük çirkin herif, hadi yapalım şu işi. Şu an gülüyorsun ama seni bitireceğim." ifadeleriyle ağızları açık bıraktı.

Senin için hazırladığımız haberler