UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Son 16 Turu ilk maçlarının sonuçları!

08.03.2024 - 03:09 | Son Güncellenme: 08.03.2024 - 03:34

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turunda oynanan 8 maçta, 3 takım çeyrek final kapısını aralamayı başardı. İşte gecenin tüm sonuçları. Detaylar...

UEFA  Avrupa Konferans Ligi'nde Son 16 Turu ilk maçlarının sonuçları!

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turunun ilk maçları tamamlandı ve aralarında temsilcimiz Fenerbahçe'nin de bulunduğu 3 takım çeyrek final kapısını aralamayı başardı. Bu gece Konferans Ligi'nde tam 8 karşılaşma oynandı ve bu maçların ikisi beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe, deplasmanda Union SG'yi Michy Batshuayi, Jayden Oosterwolde ve Dusan Tadic'in golleriyle 3-0 mağlup etti ve çeyrek final için kapıyı araladı.

8 maçta 23 gol çıktı

Konferans Ligi'nde bu gece oynanan 8 karşılaşmada da toplamda 23 kez gol sesi çıktı. En gollü maç, Maccabi Hayfa ve Fiorentina arasındaki maç oldu. İtalyan ekip, rakibini deplasmanda 4-3 yenmeyi başardı ve gecenin en gollü karşılaşmasına imza attı.

Ahmetcan Kaplan'ın maçı golsüz tamamlandı

Gecenin golsüz maçlarından biri Ajax ve Aston Villa arasında oynanan karşılaşmaydı. Kupanın favorilerinden İngiliz takım Aston Villa, deplasmanda Türk futbolcu Ahmetcan Kaplan'ın da forma giydiği Ajax takımıyla golsüz berabere kaldı. Genç futbolcu Kaplan, karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı.

Molde eski Başakşehirli golcüyle kazandı

Norveç ekibi Molde, sahasında Beşiktaş'ın Konferans Ligi gruplarındaki rakiplerinden biri olan Club Brugge ile karşılaştı. 43. dakika da Halldor Stenevik ile 1-0 öne geçen Molde, Maxim De Cuyper'in 85. dakikada attığı penaltı golüne engel olamadı. 90+2. dakikaya girildiğinde ise sahneye, bir dönem Süper Lig takımlarından Başakşehir'de forma giyen Fredrik Gulbrandsen'in golüyle maçı 2-1 kazandı. Gulbrandsen, Norveç ekibiyle çıktığı 16 karşılaşmada 10 kez fileleri havalandırdı.

Fatih Terim'in rakiplerinden Olympiakos çeyrek finali araladı

Yunanistan Ligi'nde Panathinaikos takımının teknik direktörü Fatih Terim'in rakiplerinden Olympiakos, bugün sahasında Maccabi Tel Aviv'i konuk etti. İsrail ekibi, Yunan rakibini deplasmanda 4-1 mağlup etti ve çeyrek finale göz kırptı. Olympiakos'un tek golünü ise bir dönem Hatayspor forması giyen Ayoub El Kaabi kaydetti.

Lille çeyrek final aşkına

Frans Ligue 1 ekiplerinden Lille, deplasmanda Sturm Graz'a konuk oldu. Avusturya takımını deplasmanda 3-0'lık skorla geçen Lille, çeyrek finalin kapısını arayan bir başka takım oldu. Milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı ise karşılaşmanın 64. dakikasında karşılaşmaya dahil oldu.

Bir Yunan takım daha mağlup oldu

Olympiakos'tan sonra bir başka Yunan takım PAOK, deplasmanda Dinamo Zagreb'e 2-0 mağlup oldu. Hırvat ekipte golleri, bir dönem Trabzonspor ile ismi anılan Bruno Petkovic kaydetti.

Gecenin en gollü karşılaşması

Avrupa Konferans Ligi ve Avrupa Ligi'nde oynanan karşılaşmalar arasında bugünün en gollü maçı Maccabi Hayfa'nın İtalyan takım Fiorentina'ya karşı 4-3 mağlup olduğu maç oldu. İtalyan ekip 90+5'te Antonin Barak ile bulduğu golle maçı 4-3 kazanmasını bildi.

Gecenin sessiz maçlarından

Servette, sahasında Viktoria Plzen'i ağırladı. İsviçre ekibi, Plzen'le golsüz berabere kaldı ve çeyrek final için umutlarını Çekya'ya bıraktı. Karşılaşmada toplamda 15 şut atıldı ve 4 isabetli şut oldu. 15 şutun 12'si Servette'den, 3'ü ise Plzen'den geldi. İsabetli şutlarda ise Servette 3, Viktoria Plzen 1 isabet yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler