Ukrayna Teknik Direktörü'nün Rusya Söylemlerine UEFA’dan Ceza

20.09.2022 - 20:30 | Son Güncellenme: 20.09.2022 - 20:34

UEFA, Ukrayna Milli Takım Teknik Direktörü Oleksandr Petrakov’u Rusya hakkında söylemleri yüzünden para cezasına çarptırdı ve uyardı. İşte detaylar.

Ukrayna Teknik Direktörü'nün Rusya Söylemlerine UEFA’dan Ceza

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Ukrayna Milli Takım Teknik Direktörü Oleksandr Petrakov’un Rusya hakkında söylemleri ceza almasına neden oldu. UEFA, 65 yaşındaki teknik adama Rusya’ya karşı ayrımcılık yaptığı için para cezasına verdi ve uyardı.

"İki veya 3 düşmanı alt edebilirim"

Ukraynalı eski futbolcu ve teknik direktör Oleksandr Petrakov Nisan ayında Guardian’a söyledikleri ile dikkat çekmişti. Konuşmasında Vladimir Putin’in işgalci Rus askerleri Kiev’e gelirse kendi ülkesinin ordusu ile onlara karşı mücadele etmek istediğini söyleyen Petrakov bu konuda "Kiev’e gelirlerse bir silah alıp şehrimi savunacağım. Sanırım iki veya üç düşmanı alt edebilirim." demişti.

Rusya, UEFA’ya şikâyet etti

Oleksandr Petrakov’un Rusya hakkındaki sözleri sonrası Rus Futbol Birliği de harekete geçmişti. UEFA’ya, Petrakov’un kendi ülkelerine karşı ayrımcılık yaptığını ve siyasi olarak tarafsız kalmadığını söyleyen Rus Futbol Birliği, Ukraynalı teknik adamın menedilmesini talep etmişti.

"Küçük bir para cezası aldı"

Rus Futbol Birliği’nin UEFA’ya yaptığı çağrı sonrası Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andrii Pavelko bir Facebook paylaşımı yaptı. Pavelko, paylaşımında Petrakov’un UEFA tarafından uyarıldığını ve örgütün onun adına ödemekten onur duyduğu küçük bir para cezası aldığını şu sözlerle açıkladı: "Ukrayna Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Oleksandr Petrakov hakkındaki mantıksız olduğu için en ufak dikkate bile değer olmayan Rus histerikleri uzun zamandır UEFA tarafından değerlendiriliyor. Elbette uzaklaştırma cezası yok ve olamazdı da."

İlgini Çekebilir
UEFA açıkladı! Rusya EURO 2024'ten men edildi...
Habere Git

"Saldırgan bir ülke olmayacak"

Açıklamasında Rusya’nın EURO 24’ten menedilmesine de değinen Pavelko bu konuda şu ifadeleri kullandı: "Ruslar, Ukrayna milli takımının önemli bir maçının arifesinde bizi oyuna olan hazırlıklarımızdan uzaklaştırma çalışıyor. Aynı zamanda Rusların hazırlık yapacakları hiçbir şeyleri yok. Talep edildiği gibi Rusya 9 Ekim'de Alman Frankfurt'ta olmayacak. Ve en azından 2024 yılına kadar resmi uluslararası futbol müsabakalarında olamayacaklar. Euro 2024 saldırgan bir ülke olmadan geçecek! Ukrayna'ya şükürler olsun!"

Senin için hazırladığımız haberler