Uğur Meleke, Beşiktaş - Kayserispor Maçını Değerlendirdi

25.09.2023 - 10:00 | Son Güncellenme: 25.09.2023 - 10:08

Trendyol Süper Lig'in 6'ncı haftasında Beşiktaş, Kayserispor karşısında sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Maç sonu spor yazarlarından Uğur Meleke, değerlendirmede bulundu.

Uğur Meleke, Beşiktaş - Kayserispor Maçını Değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş sahasında Kayserispor'la karşılaştı. Trabzonspor'a 3-0 gibi farklı bir skorla kaybeden Kartal, Sarı-Kırmızılılar karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 kazanmasını bildi. Siyah-Beyazlılar'a 3 puanı getiren golleri; Vincent Aboubakar ile Alex-Oxlade Chamberlain kaydetti.

Karşılaşma sonrası spor yazarlarından Uğur Meleke değerlendirmelerde bulundu.

"Beşiktaş'ın tam olarak ihtiyacı buydu"

Beşiktaş'ın hücum, asist ve gol katkısının önemine dikkat çeken Meleke, "Aslında Beşiktaş’ın da bu sezon tam olarak ihtiyacı buydu: Orta üçlüden hücum katkısı. Dün gündüz saatlerinde Kayseri önünde Salih’in asisti Oxlade Chamberlain’in koşusuyla gelen gol, siyah-beyazlılar için çok önemli." dedi.

"Anahtar şu anda"

Yeni transfer Alex Oxlade-Chamberlain'in etkisine dikkat çeken Meleke, "Arsenal’dayken bir kanat hücumcusu olan Oxlade, Liverpool’da merkez orta saha oyuncusuna dönüşmüş ve zaten bu ekstra koşularıyla fark yaratmıştı. Beşiktaş’ta orta üçlünün ceza alanına attığı adım, hücum, asist ve gol katkısının artması siyah-beyazlıların performansı için anahtar şu anda." dedi.

İlgini Çekebilir
Kartal, 6 dakikalık rüzgarla uçtu!
Habere Git

İç sahada 17 maçtır yenilmiyor

Beşiktaş, ligde iç sahadaki yenilmezlik serisini 17 maça çıkardı.

Süper Lig'de sahasındaki son mağlubiyetini 12 Eylül 2022'de Medipol Başakşehir karşısında 1-0'lık skorla yaşayan siyah-beyazlılar, son 17 müsabakada ise rakiplerine galibiyet şansı tanımadı.

Bu karşılaşmaların 12'sini kazanan Beşiktaş, 5'inden ise beraberlikle ayrıldı.

Aboubakar, bu sezon 6. golünü kaydetti

Öte yandan Beşiktaş'ın Kamerunlu futbolcusu Vincent Aboubakar, bu sezon 6. kez gol sevinci yaşadı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde 5 kez fileleri havalandıran Aboubakar, ligde de ilk golünü ulaştı.

Senin için hazırladığımız haberler