Uğur Meleke'den Beşiktaş - Fenerbahçe mücadelesi hakkında çarpıcı yorumlar!

26.02.2018 - 11:48 | Son Güncellenme: 26.02.2018 - 11:48

Uğur Meleke'den Beşiktaş - Fenerbahçe mücadelesi hakkında çarpıcı yorumlar!

Radyospor programcısı Uğur Meleke, Beşiktaş - Fenerbahçe mücadelesini Mert Elam ile canlı yayında değerlendirirken çarpıcı analizlerde bulundu.

Sizler için öne çıkanları derledik:

Alanyaspor mücadelesinde Kameni iyi oynamıştı bu sebeple Beşiktaş maçında da onu değerlendirmiş olabilir. Ben Kameni tercihini doğru buluyorum, maçtan önce herkes Kameni derdi çünkü Volkan Demirel geçen hafta oynamamış, antrenman kaçırmış ben Kameni tercihini doğru buluyorum.

Caner Erkin'in Bayern Münih maçında şaşkın oynaması nedeniyle, Adriano Gökhan normaldi, Oğuzhan Özyakup da son dakika rahatsızlanınca opsiyonlar daraldı ve böyle bir takım kurmak zorunda kaldı. Bence çift santrafor oynayabilirdi.


Fenerbahçe'nin Başakşehir maçındaki presi kontrolsüz bir pres değildi, belli ki Fenerbahçe bu konuda çalışıyor. Fenerbahçe doğru bölge paylaşımı yapıyor, kollektif pres yapıyorlar.

Beşiktaş anlık pres yapıyor ve duruşunu kaybedebiliyor, Fenerbahçe böyle yapmıyor daha kompakt duruyorlar. Kontrolsüz bir pres yaparsan arkada boşluklar verirsin. Mesela Advocaat ne diyordu; ''biz pres yapamayız pres yaparsak açıklar verıyoruz'' Fenerbahçe pres yapabiliyor ama.

Fernandao'nun sevinci yakışıksız, yapmamalıydı ve hakemler kaçırmamalıydı kart göstermeliydi.

Atiba, Tolgay ve Medel üçlüsü ile oynayabilirsiniz ama oyunu daha geniş bir alana yayması lazımdı. Presten kaçmak isteyen takım oyunu genişletmeli, bu sebeple orta saha oyuncuları da top kendilerindeyken kanatlara açılabilirdi. Saha 7000 metrekare, oyunu genişletirsen rakibin baskısından kurtulabilirsin. Galatasaray'da Donk Selçuk Tolga üçlüsü ile bu sıkıntıyı yaşadı.

Tolgay Arslan büyük bir futbolcu ama iyi oyununu istikrarlı bir şekilde sergilemek zorunda. Artık 27-28 yaşında dikkatli olması lazım. Şenol Güneş, 30'dan sonra taktik değiştirdi ve risk aldı bu doğruydu, orta üçlüden birini çıkartmak zorundaydı yada taktik değiştirecekti. Şenol Güneş taktik değiştirdi. Doğru kararlar verdi.

Medel, Beşiktaş'ın geriden çıkışlarına kalite kattı, nasıl oynaması gerektiğini çok iyi biliyor. Talisca yok, peki onun benzeri kim olabilir di? Kendisi 2. santrafor oynuyor, Talisca oyundan çıktığında gol düşünen oyuncu sayısı azalıyor. Dün Quaresma ekstra oynadı sahanın yıldızıydı ama gol beklentisi çok fazla değil. Talisca'sız bir oyunda Beşiktaş 2 santraforla oynayabilirdi. Bunu maç içinde zaten yaptı Şenol Güneş.

Aykut Kocaman, 3-4 hafta önce inandığım bir taktik var bunda ısrar edeceğim diyordu ama bu böyle olmamalı biraz daha esnek olmak zorundasın. Bu anlayış basketbolda geçerli olabilir ama futbolda bu böyle değil, maç içinde 1 milyon etmen var ve maçı kazanamayabiliyorsun. Maça inandığın doğru ile maça başladın ama olmuyor, izlemeyi bırakıp bazı değişiklikler yapman gerekmiyor mu? Aykut Kocaman'dan iyi bir basketbol koçu olur ama futbol böyle bir oyun değil, Fenerbahçe Östersunds değil.

Aatıf, oynuyor ama ne yapıyor? Sadece bölgesini kaybetmiyor, onun dışında top mu kapıyor, asist mi yapıyor ne yapıyor? Dirar, savunma oyuncusu iyi savunma yapıyor ama Aatıf onu da yapamıyor.

Yenilmekten korkma, Galatasaray'ın 6 yenilgisi var ama maç fazlasıyla da olsa şu an lider durumdalar. Bu arada ben bu kadar kötü bir Bursa'yı daha önce hiç görmemiştim. Karabükspor böyle değil en azından bir direnç gösteriyorlar.

Beşiktaş, maç içindeki oyuncu değişiklikleriyle doğal oyununa döndü, normalde maçı izleyen birisi Negredo - Vida değişikliğinde farklı düşünebilir ama öyle değil Beşiktaş normal oyununa dönebilir.

Beşiktaş'ın 2 tane iyi kalpli forveti var, Negredo ve Love sahada gezmeyi seviyorlar atıyorlar attırıyorlar. Negroda oyuna girdikten sonra takımına iyi katkı verdi. Ben Negredo ile Quaresma arasında sorun olduğuna inanıyorum fakat dünkü oyunla bu sorun çözülmül olabilir.

Cenk Tosun, Beşiktaş'ın 3. forvetiydi ama çok çalıştı ve takımına %100'ünü verdi, Negredo bunu yaparsa o da bu takımda oynar.

Oyuncu değişiklikleri tercihleriyle antrenörler sadece oyuncu değiştirmiyor mesaj veriyor. Aykut Kocaman, oyuncular nazarında bir mantalite oluşturdu Fenerbahçe bu sezon forması büyük mantalitesi küçük davranıyor. Fenerbahçe golü bulduktan sonra sadece bu maç değil bu sezon çok büyük sorun yaşıyor.

Başakşehir, Fenerbahçe'ye refleks gösteremedi karşılık veremedi ama Beşiktaş böyle yapmadı karşılık verdi sürekli taktik değiştirdi ve enerjisini gösterdi.


Fernandao, gol sevincinden kart görmeliydi, Fenerbahçe'nin golü ofsayt, Quaresma'nın ise ayağına basılmış bence penaltıydı fakat kart gerektirmezdi. Çünkü umut vaad eden bir atak değil, sakatlayıcı bir hareket değil nasıl sarı kart vereceksin?

Isla daha önce Juventus formasıyla sol bek oynamış, bu sebeple onun sol bek oynamasını yadırgamıyorum fakat dün kötü oynadı çünkü şaşkındı tempolu bir Beşiktaş karşısında kötü bir gün geçirdi. Şener sol bek oynasa bu hataları yapsa çok eleştirmezdik ama yabancı olunca eleştiriliyor.

Medel'in çıkardığı top muazzamdı, Şener çok güzel vurdu ama Medel çok iyi sıçrayan bir futbolcu ve çizgiden muhteşem bir şekilde çıkardı.

Aykut Kocaman, Türkiye'nin en tecrübeli hocalarından biri, takımın başına gelirken herkes doğru bir hamle olarak görüyordu ama şuan eleştiriliyor.

Mehmet Ekici'nin sorunu nedir, neden oynamıyor hiç. Fenerbahçe eldeki kadrodan hiç faydalanamıyor, Soldado bu değil, 10 gol 10 asist gibi istatistikleri vardı bu oyuncunun. Fenerbahçe yıldız oyuncuları yönetemiyor mu Beşiktaş nasıl bu yıldızları yönetiyor.

Babel ve Quaresma büyük maçları hep büyük oynadılar dün Quaresma'nın günüydü ama Babel'e de haksızlık yapılmamalı.

Senin için hazırladığımız haberler