Uğur Meleke'den flaş yabancı kuralı önerisi

16.01.2018 - 12:10 | Son Güncellenme: 16.01.2018 - 12:10

Uğur Meleke'den flaş yabancı kuralı önerisi

Radyospor programcısı Uğur Meleke, canlı yayında futbol gündemini değerlendirdi! Meleke, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yorumlarken, Cenk Tosun ve Arda Turan hakkında görüş bildirdi. Meleke, yabancı sınırıyla ilgili de flaş bir öneride bulundu.

Cenk Tosun'un Everton'a transferi

Cenk Tosun'un Liverpool'a gitmesini isterdim, hep söyledim Liverpool Premier Ligin en çok rotasyon yapan takımı. Bu sisteme Cenk daha kolay adapte olabilirdi. Yani Everton'dan daha iyi bir takıma gidebilirdi Cenk Tosun.

 

Negredo Beşiktaş'ın yükünü taşıyabilir

Negredo, bir sağlık sorunu yaşamazsa Beşiktaş'ın yükünü taşıyabilir, Negredo kendisine bakan bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de maç sayısına bakalım, onun kapasitesini bir sakatlık yaşamazsa zorlamayacaktır.

Beşiktaş'ın Larin transferi

Fenerbahçe'de santrfor bölgesinde sayısal olarak fazla oyuncu var ama sorunlar var ve 1 kişi bu pozisyonda oynayacak. Sayısal olarak bakmak çok doğru olmayabilir. Beşiktaş'ta da Larin, Pektemek ve Negredo var ama 1 tanesi oynayacak.

Larin, Amerika ve Kanada dışında bir lig görmedi, bu seviyede nasıl oynayacak bilmiyoruz. Beşiktaş, Bayern Münih mücadelesine Larin - Negredo - Mustafa Pektemek üçlüsü ile çıkmamalı. Oraya Negredo'yu zorlayacak bir oyuncu almalı.

Meleke: Galatasaray'ın Nigel De Jong transferi çok gereksizdi

Galatasaray'ın Nigel De Jong transferi çok gereksizdi, çünkü bu oyuncu Amerika'ya giderken zaten bitmişti. Yasin Öztekin, için yetenekli tam anlamıyla diyemiyorsun. Colin Kazım da böyleydi. İstikrarsız ve her maçı farklı oynayan bir oyuncuydu.

Meleke: Cenk Tosun Barcelona'ya gitse...

Arda Turan, Barcelona'dan ayrılırken sadece 2 futbolcu veda mesajı yayınladı, Barcelona'da iyi bir dönem geçirmedi bunu buradan da görebiliyoruz. Cenk Tosun, Barcelona'ya gitse böyle sorunlar yaşamazdı ama forvet olarak oynaması çok zordu. Barcelona'da Messi'yi mutlu etmeden oynamak çok zor.

Meleke: Barcelona Messi'nin, Real Madrid Ronaldo'nun takımı

Real Madrid, yıldız oyuncu almak istedi ama olmadı, mesela Mbappe transferinde Zidane devreye girdi ama takımı PSG'ye satmak istedi bu oyuncuyu, bu nedenle olmadı transfer. Real Madrid büyük oyuncuları transfer etmek istedi ama Ronaldo'nun istemediği oyuncuları gönderdiler. Şu an Barcelona Messi'nin, Real Madrid Ronaldo'nun takımı. Messi ve Ronaldo sadece parayla ilgili kaprisler yapmıyorlar, onu istiyorum bunu istemiyorum da diyorlar.

Beşiktaş'ın ''Come To Beşiktaş'' kampanyası

Beşiktaş'ın ''Come To Beşiktaş'' kampanyasından ben etkilendim, bu slogan Beşiktaşla özdeşleşti ve bunun üzerinden gidebilirler. Seneye Beşiktaş'ın maçları Çin'de yayınlanabilir, beIN SPORTS ile görüşüyorlar bu konuda. Belçika, Hollanda, Portekiz ligleri bizden çok iyi değiller ama büyük fiyatlarla futbolcu satabiliyorlar. Biz o fiyatlara çıkamasak bile yarısı kadar satabilmeliyiz.

Yabancı kuralı ile ilgili flaş öneri

Benim 14 yabancı kuralı için bir önerim vardı, 13 yabancı, 1 Asyalı kuralı olsa o zaman o pazara da girmiş olursun. Her takımda neredeyse Japon var ve iyi takımlara gidiyorlar. Bizde de bu transferleri yapabilirler.

Arda Turan'ın Başakşehir'e transferi

Arda Turan'ın ''tekrar sevdiğiniz çocuk olacağım'' cümlesini sevdim, kendisinin antipatik durumda olduğunun farkında. Umarım bu söylediğini yapar. Basına çok fazla konuşmaması lazım, daha az konuşmak, daha az görünmek onun işini yapmasına yardımcı olur. Kendine iyi bakan oyuncular 36 yaşına kadar üst düzey katkı verebiliyorlar. Mesela Emre Belözoğlu 38 yaşında Türkiye'nin en iyi orta sahası olmayı başardı. Arda Turan, Emre'yi kendine örnek almalı.

Meleke: Giroud Beşiktaş'a transfer olursa...

Welbeck, Giroud Beşiktaş'ın sistemine uyabilecek isimler. Lacazette kadar Giroud'nun da istatistikleri çok iyi, Beşiktaş'a gelirse faydalı olur. Iheanacho, bence Slimani'den bile çok iyi eğer Türkiye'ye gelirse Beşiktaş için en iyisi olur.

Ozan Tufan ve Aykut Kocaman sözleri

Aykut Kocaman, Ozan Tufan'a yeterince şans verdi ve vazgeçti, eminim elinde kuvvetli nedenleri vardır Aykut Kocaman'ın. 

Yusuf Yazıcı değerlendirmesi

Yusuf Yazıcı, çok iyi durumda ve bence Türkiye'den Premier Lig'e bir oyuncu giderse o isim Yusuf Yazıcı olur.

AJANSSPOR - KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Meleke: Cenk Tosun Bayern Münih maçlarında gol atsaydı...

Lukaku Everton'da 3 sezon kaldı ve 21 yaşındaydı, Cenk Tosun da aynı yaşta olsaydı yapabilirdi ama yaş handikapı var. Cenk Tosun, Beşiktaş'ta yarım sezonu oynamadı, niye? Bu kötü Everton'da oynamak için. Bayern Münih maçlarını oynasaydı ve gol atsaydı fiyatı 50 milyon euroydu bugün.

Meleke: Cenk Tosun'un kalitesini abartmıyoruz

Cenk Tosun'un kalitesini abartmıyoruz, şu an dünyada onun kalitesinde kaç santrfor? 20 oyuncu sayamazsın bu sebeple Cenk Tosun'un kalitesini abartmıyoruz. Çok fazla santrfor olmadığı için Lukaku, Morata gibi oyuncular bu fiyatlara çıktılar.

Senin için hazırladığımız haberler