Uğur Uçar: "Cengiz Ünder Avrupa’da oynar ancak..."

30.06.2017 - 00:08 | Son Güncellenme: 30.06.2017 - 00:08

Uğur Uçar: "Cengiz Ünder Avrupa’da oynar ancak..."

AJANSSPOR ÖZEL- Medipol Başakşehir’in deneyimli futbolcusu Uğur Uçar, Radyospor’da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav’a konuştu.

İşte Uğur Uçar'ın açıklamalarından satır başları:

 

'Güzel bir yıl geçirdik'

"Başakşehir ile güzel bir yıl geçirdik. Tatilimiz güzel geçiyor. Bitmesine son 4-5 gün kaldı. Sonra bizde Allah’ın izniyle topbaşı yapacağız"

 

'Sezonu kupayla kapatmak istiyorduk'

"Süper Lig’e yükseldikten sonraki ilk 2 sene 4. olduk. Geçtiğimiz sezon da lige iyi başladık ve maç maç ilerledik. Sezonu kupayla kapatmak istiyorduk ancak finalde kaybettik ve ligde de 2.olduk. İnşallah önümüzdeki sezon lige iyi başlayıp yine bu hedeflerin içerisinde oluruz"

 

‘Devam edeceğim..’

"Kulüple devre arasında 2+1 yıllık olacak şekilde sözleşmemi uzattım. Başakşehir güzel bir ortamın olduğu takım. Abdullah Hoca(Avcı)de çok sevdiğim ve deneyimli bir teknik direktör. İyi yönetilen bir kulüpteyim ve devam edeceğim"

 

'Yapılan projeler Türk futbolu için büyük projeler'

"Başakşehir hem maddi hem manevi anlamda çok iyi yönetilen bir kulüp. Zaten yönetimin yaptığı doğru transferler ve hocamıza verdiği destek ortada. Yapılan projeler bana göre Türk futbolu için büyük projeler. Başakşehir’de olmak beni gerçekten çok mutlu ediyor. Umarım uzun seneler bu formayı giyerim"

 

Yabancı kuralı eleştirisi!

"14 yabancı olduktan sonra gençler çok zor forma şansı buluyor. Genç oyuncular bir kenara, tecrübeli yerli futbolcuları oynatmayan takımlar var. Galatasaray 88-87 doğumluların oynadığı zaman çok güzel bir jenerasyon yakalamıştı. Altın jenerasyon deniyordu. Barcelona’ya giden bir Arda ve Süper Lig’de çoğu takımda oynayan oyuncular vardı. O jenerasyondan futboldan ekmek yiyen pek çok oyuncu var"

‘Cengiz Avrupa'da oynar'

"Cengiz Ünder Altınordu’da çok güzel bir eğitim almış. Sıçrama yapabilmek en iyi takım ve hoca ile çalışıyor. Başakşehir’de bunun farkında ve Cengiz’e yatırım yapıyor.  Cengiz şu anda Avrupa’da oynar ancak 1 sene daha Başakşehir'de kalması lazım. Bizim de takım olarak Şampiyonlar Ligi hedefimiz var. Kalması hem bizim hem Cengiz için bence daha iyi"

'Galatasaray çok büyük bir camia'

"Galatasaray’da iyi bir dönemdeyken sakatlık geçirdim. 1.5 yıl top oynayamadım. Sonra oynamaya başlasam da kendimi iyi hissedeceğim devamlı oynayabileceğim bir takıma gitmek istedim ve ayrılık oldu. Galatasaray çok farklı ve çok büyük bir camia. Büyük bir taraftar kitlesi var. Orada zaman zaman iyi, zaman zaman zor dönemler geçirsem de Galatasaray forması giymek her zaman beni mutlu etmiştir"

 

'Genç de gösterdiğimiz için bir sıkıntımız olmadı'

"Önümde 4-5 yıl gibi bir süreç var. Henüz 30 yaşındayım. Altyapılardan başlayarak sindire sindire bir hocalık dönemi geçirmek ve iyi bir hoca olmak istiyorum. 16-17 yaşında ligde oynamaya başladığım için herkes tanıyor ve belli bir bilinmişlik oluyor. Zaman zaman bunun sıkıntısını çeken arkadaşlarımız oluyor, bize de oluyor ancak genç de gösterdiğimiz için öyle bir sıkıntımız olmadı"

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler