Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü atamalar olacak mı? KGM alım yapacak mı?

11.01.2021 - 19:07 | Son Güncellenme: 11.01.2021 - 19:13

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü okuyanlar uzun süredir atama olmamasından şikayetçi olarak yeni atamaların ne zaman olacağına dair araştırmalar yapmaya başladılar. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri ne zaman alım yapacak ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) personel ve tekniker alımı yapacak mı gibi merak etmeye başladılar. Ayrıca Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri daha önce KPSS'den kaç alım yaptı? İşte tüm detaylar...

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü atamalar olacak mı? KGM alım yapacak mı?

Karayollarının diğer dalı olan Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü atama yapmamasından dolayı birçok mezun işsiz ve farklı alanlra yönelmeye devam ediyor. 2 senedir olan KPSS B sınavı için hazırlanan adaylar yüksek puanlar almasına rağmen atanamamasından dolayı şikayetçi... Ulaştma ve Trafik Hizmetleri bölümü bu sene kaç alım yapması gerekiyor? İşte tüm detaylar...

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü nedir?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü bir önlisans programıdır ve bölümün amacı günümüz toplumlarında ortaya çıkan ulaşım ve trafik sorunlarını en verimli ve etkili şekilde sonuca ulaştırmaktır, toplumlar için daha uygun, kaliteli ve güvenli ulaşımı sağlayacak, eğitim hayatında öğrendiği bilgiler ile kendini geliştirerek sektöre fayda sağlamaktır.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, planlı ve programlı olması aranan başlıca özellikler arasındadır.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü kaç yıl okur?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü için sadece TYT sınavı gerekmektedir.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü dersleri nelerdir?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü öğrencileri 4 dönemlik eğitim hayatları boyunca ulaştırma planlaması ve problem çözümleri üzerine birçok ders ile karşı karşıya geleceklerdir.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;

Taşıt Mekaniği,
Genel Ulaşım ve Trafik Tekniği,
Statik Mukavemet,
Trafik Kuralları ve Mevzuatı,
Ulaştırma Politikası ve Planlama,
Zemin Mekaniği,
Trafik Psikolojisi,
Trafik Planlaması ve Uygulaması,
Kaza Yeri İnceleme ve Bilirkişilik
Yol Üst Yapısı,

Başta olmak üzere, birçok dersten 2 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Önlisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri öğrencileri DGS sınavı ile geçebilecekleri 4 yıllık lisans bölümleri aşağıdaki listede belirtilmiştir.

İnşaat Mühendisliği,
Ulaştırma ve Lojistik,
Ulaştırma Mühendisliği,
Lojistik Yönetimi,
Lojistik

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü mezunu bireyler iş hayatları içerisinde inşaat mühendislerinin yardımcılık görevini, çalışma ekibi arasındaki sağlıklı iletişi sağlayan, problemleri tespit etmek ve çözümler getirmek gibi görevleri bulunmaktadır.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü mezunu kişiler meslek hayatlarında devlete ait ulaşım kurumlarında ve özel sektörde içerisinde bulunan ulaşım kurumlarında kendilerine yer bulabilirler.
 

Son olarak kaç alım yapıldı?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü adına son olarak 25 alım yapıldı. 2020 KPSS sınavına günler kala 2018 KPSS puanı ile alım yapan KGM yeni sınav sonrası alım yapmaması dikkat çekti. Eksiklil olarak 350 personelin gözüktüğü KGM'de alım yapılmaması da hayli mezunları şaşırtmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de ise alımlar hakkında bir açıklama yapılması bekleniliyor.

Senin için hazırladığımız haberler