UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Tur Atlayan Klaksvik Takımı, Çoşkuyla Karşılandı

04.08.2023 - 22:38 | Son Güncellenme: 04.08.2023 - 22:47

Spor haberleri... UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Hacken’i mağlup ederek 3. Eleme Turu’na yükselen Klaksvik ülkesinde coşkuyla karşılandı. İşte tüm detaylar...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Tur Atlayan Klaksvik Takımı, Çoşkuyla Karşılandı

AJANSSPOR - HABER

Faroe Adaları ekibi Klaksvik, İsveçli ekip Hacken’i yenerek ülke tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu’na yükseldi. Ekip ülkesinde sevinç gösterisi ile karşılandı. 

Klaksvik’den ülke tarihinde bir ilk

Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi’nde İsveç ekibi Hacken ve Faroe Adaları’ndan Klaksvik karşılaştı. Karşılaşmada skorun 3-3 berabere kalması ile maç sonucu için penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında ise Faroe Adaları ekibi 3-4 galip geldi ve maçı kazanan ekip oldu.

Klaksvik, Hacken karşısındaki galibiyeti ile ülke tarihinde bir ilke de imza attı. Tur atlayarak minimumda Konferans Ligi gruplarını garantileyen Klaksvik, Faroe Adaları tarihinde Avrupa kupalarında grup aşamasında mücadele etmeye hak kazanan ilk ekip oldu. 

Ülke tarihindeki ilke coşkulu karşılama

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısı ile Faroe Adaları tarihinde bir ilke imza atan Klaksvik, eve dönüşünde özel törenle karşılandı. Klaksvik kasabasında yerel halk futbolcuları meşaleler ve havai fişek gösterisi ile karşıladı.

İlgini Çekebilir
Aslan, Şampiyonlar Ligi'ne kükrüyor
Habere Git

Kasaba takımı, ülke ilkine imza attı

İsveçli ekip Hacken karşısında aldığı galibiyet ile Faroe Adaları tarihinde bir ilke imza atan  Klaksvik, bir kasaba takımı. Ekiple aynı adı taşıyan Klaksvik kasabasının toplam nüfusu ise 5 bin. 

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray da tur atladı

Klaksvik’in yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tur atlayan diğer bir ekip Süper Lig’den Galatasaray oldu. 2’nci Eleme Turu’nda Zalgiris ile karşılaştı. Aslan, Litvanyalı ekibi 1-0 yenerek üst tura yükselmeyi başardı.

Sarı-kırmızılı ekibin haricinde üst tura yükselmeyi başaran diğer takımlar ve ülkeleri ise şu şekilde: 

  • Olimpija Ljubljana: Slovenya
  • Dinamo Zagreb: Hırvatistan
  • Rakow: Polonya
  • Klaksvik: Faroe Adaları
  • Molde: Norveç 
  • Maccabi Haifa: İsrail
  • Servette: İsviçre
  • Copenhagen: Danimarka
Senin için hazırladığımız haberler