Umut Meraş: "Beşiktaş'la anlaşmıştım ama..."

29.03.2020 - 10:36 | Son Güncellenme: 29.03.2020 - 10:41

Fransa'da Le Havre forması giyen milli futbolcu Umut Meraş'ın Galatasaray ve Beşiktaş'a transferi neden olmadı? Umut Meraş, Fransa'daki koronavirüs durumu ve kariyer hedefleri hakkında konuştu.

Umut Meraş: "Beşiktaş'la anlaşmıştım ama..."

Fransa 2. Lig takımlarından Le Havre'de forma giyen milli futbol Umut Meraş, koronavirüs sebebiyle zor günler geçiren Fransa'da işlerin daha da kötüye gittiğini söyledi.

Hürriyet gazetesine konuşan ve insanların koronavirüs sebebiyle Fransa'da yaşantılarını değiştirmediğini söyleyen Meraş, "Ben Türkiye’ye dönmeden önce Fransa’da insanlar hâlâ normal yaşantılarına devam ediyordu. Caddeler ve sokaklar kalabalıktı, maske ya da eldiven takan yoktu. Türkiye’deki gibi önlemler almadı insanlar ve şu anda İtalya gibi kötü bir tablo var orada. Üstelik durumun daha kötüye gittiğini söylüyorlar." dedi.

"14 gün karantinada kaldım"

Türkiye'ye dönünce 14 gün karantinada kaldığını aktaran başarılı sol bek, "Türkiye’ye döndükten sonra 14 gün karantinada kaldım. Geldiğimden beri markete bile gitmiyorum. Dikkat etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Fransa'dan daha iyi önlemler aldığını ifade eden Umut Meraş, "Türkiye’deki önlemler bence Fransa’ya göre kat kat daha iyi. Fransa’da hiçbir yer dezenfekte edilmiyordu. Bizim ülkemizin bu konuda daha bilinçli olduğunu düşünüyorum. İnsanlar sosyal mesafeyi korumaya çalışıyor. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu sürekli bilgilendirme yapıp uyarılarda bulunuyor. Bu uyarıların tamamını ülke olarak dikkate almalıyız" yorumunu yaptı.

Futboldan uzun süre ayrı kalacaklarını söyleyen milli futbolcu, "Avrupa liglerinde bu sezon yeniden başlayabilir mi? Ben futboldan uzun bir süre ayrı kalacağımızı, düşünüyorum. Futbolu, futbolcuları çok etkileyecek bu olay. 2-3 ay daha sürecek gibi duruyor. Tabii biz futbolcular sürekli antrenman yapan insanlarız, şu anda yüksek tempoda idman yapamıyoruz. O yüzden ister istemez bir düşüş oluyor. Ligler başladığında inşallah büyük sakatlıklar olmaz. Çünkü hepimiz risk altına girdik. Bu süreçte kendilerine çok dikkat etmeli futbolcular. Ben özel hocamla birlikte antrenmanlara başladım. 2.5-3 metrelik bir mesafe ile antrenman yapıyoruz. Orada bile dikkat ediyoruz" dedi.

Galatasaray ve Beşiktaş'a transferi neden olmadı?

Umut Meraş'ın diğer açıklamaları şu şekilde:

İki sene önce Galatasaray’a transferim maddi konular nedeniyle olmadı. Bir sonraki yıl Beşiktaş’la ben anlaşmıştım. Ama Bursaspor’da o dönemde başkan değişikliği yaşandı. İki ayrı başkan görüşme yaptı. Görevden ayrılan başkanımız Beşiktaş ile anlaşmıştı. Yeni başkan maddi konuda Beşiktaş ile anlaşamadı ve Avrupa kariyerim başladı. Yoksa ben anlaşmıştım Beşiktaş’la.

Ocak ayında Galatasaray’dan teklif aldım. Görüştüler ancak Le Havre çok büyük para istedi. Avrupa Şampiyonası’nda değerimin 2-3 katına çıkabileceğini ön gördükleri için Galatasaray’a transferim gerçekleşmedi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ertelenmesi hakkında

Fransa’ya gelmek benim için güzel oldu. Burada iyi bir piyasam oluştu. Hedeflerim arasında İngiltere Premier Ligi’nde futbol oynamak var.

Çok iyi oldu. Tabii ki A Milli Takım orası, herkes değerli. Ama eleme maçlarında önemli işlere imza atan Merih, Ozan Kabak ve Cenk ağabey sakatlıkları nedeniyle olmayacaktı. O yüzden takım kimyası bozulabilirdi. İnşallah EURO 2020’de sonuna kadar gideceğiz.

Eniştem Volkan Yıldız, beni Galatasaray’a götürmüştü. 3 aylık bir deneme sürecim oldu. Almaya karar verdiler. Hatta A Takımla hazırlık maçına çıktım. G.Saray’da Arda Turan ağabeyle idmana çıkmışlığım da var! Sonra beni almaktan vazgeçtiler.

Fransızca öğrendi mi?

Günlük hayatta işimi görecek kadar Fransızca öğrendim. Yanımda bana çok yardımcı olan Süleyman Kuzuluk var. O, iletişimimi kuracak düzeyde Fransızca öğretti. Fransızlar kendi dillerini Avrupalılar çok fazla konuşmasın diye zorlaştırmışlar. Örneğin çantanın kızı da var, erkeği de!

Biz Türkiye’de yabancı oyunculara çok büyük kıymet ve ayrıcalık tanıyoruz. Bana araç tahsis etmediler, kendim buldum. Tercüman ayarlayamadılar ve ben de istemedim. 2 ay orada kendime ev aradım mesela.

Türkiye - Fransa maçı sonrası nasıl tepkiler aldı?

Fransız takım arkadaşlarımın hepsi beni tebrik etti. Bir gerçek var ki, Fransızlar bizim böyle oynayacağımızı beklemiyordu.

Senin için hazırladığımız haberler