"Unutmadık, Unutmayacak, Unutturmayacağız!"

04.04.2021 - 00:07 | Son Güncellenme: 04.04.2021 - 14:53

Fenerbahçe haberleri... Sarı lacivertli kulüp, 4 Nisan günü Rize deplasmanı dönüşü otobüsünün kurşunlanmasının üzerinden bugün itibariyle 6 yıl geçtiğini hatırlatarak, devletten olayın faillerinin bir an önce bulunup aydınlatılmasını istedi. İşte detaylar...

"Unutmadık, Unutmayacak, Unutturmayacağız!"

AJANSSPOR-HABER

4 Nisan 2015’te Fenerbahçe’nin Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynadığı karşılaşma sonrası takım otobüsü İstanbul’a dönmek üzere havalimanına giderken silahlı saldırıya uğradı. O gün büyük bir facianın eşiğinden dönülürken, sarı lacivertli kulüp olayın 6. yılında resmi siteden açıklama yaptı.

 

Üzerinden 2192 gün geçti

“Unutmadık, Unutmayacak, Unutturmayacağız” başlığı ile paylaşılan açıklamada, “Fenerbahçe futbol takımımızın otobüsüne bir deplasman dönüşü kurşun sıkılmasının üzerinden tam 6 yıl geçti. Bu hain saldırının failleri 6 yıldır (2192 GÜN) bulunamadı.

'Olay kara bir gölge olarak kalmasın'

Fenerbahçe Spor Kulübü ve camiası olarak devletimizden beklentimiz bu katliam girişiminin arkasındakilerin ortaya çıkarılmasıdır. Bu olay aydınlatılmadığı sürece Türk sporunun üzerinde korkunç ve karanlık bir gölge olarak kalacaktır.

Fenerbahçe Spor Kulübü ve camiası, saldırının faili ya da failleri yargı önüne çıkana kadar bu hain saldırının peşini bırakmamaya son derece kararlıdır. #AydınlanmayanGün” ifadeleri kullanıldı.

Otobüs şoförü yaralanmıştı

Fenerbahçe kafilesine 2014-15 sezonunda Çaykur Rizespor’u 5-1 yendiği maçın dönüşünde Trabzon’un Sürmene ilçesi yakınlarında ateş açılmış, futbolcular ve teknik ekip olayı ucuz atlatırken, camları parçalanan otobüsün şoförü Ufuk Kıran yaralanmıştı.

Alper Pirşen'den mesaj

Fenerbahçe açıklamayla beraber olayı anlatan bir de kısa video paylaşırken, bunu retweet eden yöneticilerden Alper Pirşen, "4 Nisan ve 12 Mayıs, 3 Temmuz'un kardeşleridir, ayrı değerlendirilemez. Yıkamadınız, diz çöktüremediniz ve öldüremediniz. Çünkü Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler ölümsüzdür!" mesajını paylaştı.

Fenerbahçe’den paylaşım: "Taş değil kurşun!"

Mesut Özil: Unutmadık, Unutmayacak, Unutturmayacağız

Senin için hazırladığımız haberler