NBA ekibi Utah Jazz'ın yıldızı Lauri Markkanen kariyer sezonunu geçiriyor

11.11.2022 - 16:34 | Son Güncellenme: 11.11.2022 - 18:25

NBA'de Batı Konferansı lideri Utah Jazz, yeni Dirk Nowitzki'sini buldu. Finlandiyalı uzun Lauri Markkanen, kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor..

NBA ekibi Utah Jazz'ın yıldızı Lauri Markkanen kariyer sezonunu geçiriyor

AJANSSPOR

NBA ekibi Utah Jazz yaz aylarında Donovan Mitchell, Rudy Gobert gibi All-Star oyuncularını bol miktarda hakkı ve genç oyuncu karşılığında takaslamıştı. Takaslar karşılığında genç oyuncular ve çok sayıda draft hakkı alan Batı Konferansı ekibinin yeniden yapılanmaya gideceği düşünülüyordu. Sezon başı itibariyle iyi gözüken Jazz’da, Donovan Mitchell takası ile takıma katılan Lauri Markkanen yıldızlaşıyor. 

Sezona hızlı girdi

Utah Jazz sezonun ilk 13 maçı sonunda 10 galibiyet alarak Batı’da lider, NBA genelinde ise konumda bulunuyor. Salt Lake ekibi oynadığı son 4 maçtan da galip ayrıldı. 

Lauri Markannen’den Nowitzki esintisi

NBA’e katıldığı günden bu yana tipi ve oynadığı pozisyon dolayısıyla Dirk Nowitzki’ye benzetilen Finlandiyalı uzun, kariyer sezonunu yaşıyor. 2.13’lük uzun forvet 13 maç sonunda %52.7 saha içi isabetiyle 22.7 sayı, 8.8 ribaunt ortalamasıyla oynuyor. 

Cedi Osman’la aynı takımda oynadı

Chicago Bulls’tan ayrıldıktan sonra Cleveland Cavaliers’la imzalayan Fin oyuncu, bir sezon milli oyuncumuz Cedi Osman ile beraber oynadı. Cavs’in 44 galibiyetle kapatıp play-in oynadığı sezonda Markkanen 14.8 sayı ortalamasıyla takıma önemli katkı vermişti. İkili Cleveland’ın 27 Şubat 2022’de 92-86 kazandığı Washington Wizards maçında toplam 42 sayı atarak unutulmaz bir maça imza atmıştı. (Cedi Osman 19, Lauri Markkanen 23) 

24 yaşında 2 kez takas oldu

Utah Jazz’in yıldızı 5 yıllık NBA kariyerinde 2 kez takas paketlerine dahil oldu. 2017’de Draft gecesi Minnesota Timberwolves tarafından seçilen oyuncu, Jimmy Butler takasının bir parçası olarak hiç forma giymeden Chicago Bulls’a takaslanmıştı. Yıldız oyuncu son olarak ise lig başlamadan hemen önce Donovan Mitchell’in Cavaliers’a takasında, Jazz’a giden paketibn içinde bulunuyordu. 

Utah’da uzun dendiğinde akla Mehmet Okur gelir

Utah Jazz tarihinde Karl Malone, Carlos Boozer ve milli oyuncumuz Mehmet Okur gibi önemli uzunlar bulunuyor. “Money Man” lakaplı Mehmet Okur, Utah Jazz formasını tam 7 sezon terletti. Şu anda milli takımda yardımcı antrenör görevini üstlenen Okur, 2006-2007 sezonunda NBA All-Star seçilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler