Beşiktaş, Altay maçında son dakikada Kerem'in eline mi çarptı? Penaltı var mı?

19.02.2022 - 21:53 | Son Güncellenme: 19.02.2022 - 22:14

Süper Lig 26. haftasında Beşiktaş Altay maçında Kerem Kalafat'ın pozisyonunda da penaltı var mı, Kappel'in şutu eline mi değdi? İşte merak edilen pozisyonun detayları...

Beşiktaş, Altay maçında son dakikada Kerem'in eline mi çarptı? Penaltı var mı?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Süper Lig'de bu akşam oynanan Beşiktaş-Altay karşılamasının son dakikaları büyük bir heyecana sahne olurken yaşanan bir pozisyon kafaları karıştırdı.

Kerem'in eline gelmiş gibi gözüktü

Altay'ın yoğun baskısı altında geçen maçın uzatma bölümünde Altay'ın direkten dönen bir şutunda top Kerem'e doğru geldi. Ancak Beşiktaşlı oyuncu dengesini kaybedip topa hakim olamayınca Altaylı Rodriguez topu kaptı ve yere düşen Kerem'i çalımlamak isterken top belli belirsiz Beşiktaşlı futbolcunun sağ eline değmiş gibi göründü.

Uzun VAR incelemesi sonucu ofsayt kararı

Uzunca süren VAR incelemesinin ardından hakeme tam olarak bir kanıt sunamayan VAR görevindeki Yaşar Kemal Uğurlu oyunun devam edebileceğini bildirdi. Penaltı şüphesi olan pozisyonun hemen ardından ofsayt gerçekleştiği için oyun en direkt vuruş ile başladı.

Yaşar Kemal Uğurlu net kanıt bulamadı

Eğer VAR,  net bir kanıt sunabilseydi pozisyonu yorumlaması için hakem Volkan Bayarslan'ı monitöre çağırabilecekti. İncelemenin uzun sürmesi ise VAR'ın kanıt bulabilmek adına çok sayıda kamera açısını incelemiş olmasından kaynaklandı.

Kenan Karaman'ın golü iptal edildi

Maçın başka bir tartışmalı pozisyonu 53. dakikada yaşandı. Kerem'in sağdan yaptığı ortada Cebrail Karayel ile mücadele eden Kenan Karaman topu ağlara gönderdi. Ancak hakem Volkan Bayarslan, pozisyonu faul olarak değerlendirerek golü iptal etti.

VAR devreye giremedi

Hakem Bayarslan'ın top ağlara buluşmadan önce düdüğü çalması nedeniyle VAR devre dışı kaldı. VAR Protokolü'ne göre hakemin kesin kanaate varıp düdüğü çaldığı pozisyonlarda VAR devreye giremiyor. Eğer hakem top ağlara gittikten sonra faul düdüğü çalsaydı VAR incelemesi yapılacaktı. Ancak, görüntülerde kesin delil bulunamadığı için gol yine iptal edilecekti.

Senin için hazırladığımız haberler