Fenerbahçe- Gaziantep FK Maçının Son Dakika Pozisyonu Penaltı Mı?

14.08.2023 - 00:03 | Son Güncellenme: 14.08.2023 - 00:15

Trendyol Süper Lig 1. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında konuk ettiği Gaziantep FK maçının son dakikasında Tadic'in eline değen top penaltı mıydı? Detaylar...

Fenerbahçe- Gaziantep FK Maçının Son Dakika Pozisyonu Penaltı Mı?

Hüseyin ÖZKÖK – AJANSSPOR

Fenerbahçe ile Gaziantep FK, yeni sezonun ilk haftasında karşı karşıya geldiler. Karşılaşmanın son saniyesinde Tadic'in eline gelen top penaltı mı değil mi sorusu tartışılmaya başlandı. Pozisyona MHK ne diyor? 

(Görsel beIN Sport'tan alınmıştır)

Pozisyon penaltı mı?

Kendi arkadaşından gelen top el değil. Bu kural da aslında uzun yıllardan beri yapılan uygulamanın medya bilgilendirme toplantısında bir kez daha altının çizilmesiydi. 

''İhlal sayılmıyor''

Çünkü bu konuda hala futbol seyircisinde bir bilgisizlik hakim. Bir futbolcu topu kendi kalesinden uzaklaştırmak amacıyla topa vurduğunda top kendi takım arkadaşının eline çarparsa bu bir ihlal olarak değerlendirilmiyor. Çünkü rakipten gelen bir top bir avantaja engel olduğu için ihlal olarak cezalandırılır. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Körfez'e gitti!
Habere Git

Bir oyuncu kendi takımının avantajına isteyerek engel olmayacağı için futbol mantığı çerçevesinde bu tip durumlar ihlal sayılmıyor.

Tadic'in pozisyonu penaltı mı?

Merkez Hakem Kurulu'nun medya mensuplarına yaptığı bilgilendirme toplantısında Hugh Dallas benzer pozisyonları göstermişti. Hakemin verdiği karar doğru.

Senin için hazırladığımız haberler