Uzman Çavuşluk alımları ne zaman olacak?

18.12.2020 - 11:48 | Son Güncellenme: 18.12.2020 - 11:55

TSK bünyesinde Uzman Çavuş olmak isteyenler alımların ne zaman olacağına dair araştırmalar yapmaya başladılar. Jandarma, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik bünyesinde uzman çavuş olmak isteyenler alımları merakla beklemeye devam ediyorlar. 2020 sonuna gelmesiyle 2021 alımları beklenmeye başlandı. Uzman Çavuş alımı olacak mı ve ne zaman olacak? Ayrıca uzman çavuş görevleri nedir ve ne kadar maaş alıyor? İşte tüm detaylar...

Uzman Çavuşluk alımları ne zaman olacak?

Uzman Çavuş alımlarını merak edenler alımların ne zaman olacağını merak etmeye başladılar. Uzman Çavuşluk alımlarının ne zaman olacağına dair bilgiler, aldıkları maaşlar ve yaptıkları görev dahil tüm bilgiler haberimizde yer alıyor. Ayrıca Uzman çavuşluk başvuru şartları da haberimizde mevcut.... Habere devam ederek tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Uzman Çavuş kime denir?

Uzman çavuş, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alan kuvvet komutanlıklarında askerlik mesleğini profesyonel olarak icra eden kişidir. Uzman çavuşlar, ordu hiyerarşisinde erbaş statüsünde yer alır.

Uzman Çavuş görevleri nelerdir?

Subay ve astsubaylar ile erler arasındaki ilişkileri düzenlemek,

Muharebe görevlerini yerine getirmek,

Nişancı ya da sürücü olmak,

Düşman uçak, füze ve hava araçları ile mücadele etmek,

İletişimi sağlamak,

Nöbet hizmetlerini düzenlemek ve yerleşke güvenliğini sağlamak,

Araç bakım ve onarım hizmetlerine katılmak gibi görevleri vardır.

Kimler Uzman Çavuş olabilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, en az lise ve dengi okul mezunu olup çavuş rütbesi ile askerlik yapmış ya da yapmakta olan kişiler, uzman çavuş olabilir. Uzman çavuşluk için uygun olan kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uzman çavuşluk ile ilgili başvuru formunu doldurmaları gerekir. Uzman çavuş adayları sınav ve mülakatları tamamladıktan sonra eğitime alınır. Eğitimi başarıyla tamamlayan kişiler uzman çavuş olur. Uzman çavuş olmak için bir diğer yol ise uzman onbaşılıktan uzman çavuşluğa geçiştir.

 

Uzman Çavuş alımları nereden yapılır?

https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresi üzerinden uzman çavuş ve uzman erbaş alımları için başvuruda bulunabilirsiniz.

Uzman Çavuş maaşları ne kadar?

Ortalama Uzman Çavuş maaşları 6.050 TL olarak gözükmektedir. Görev yeri ve bulunduğu yere göre maaş değişimi oluşmaktadır.

Uzman Çavuş olma şartları nelerdir?

(1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak;

(a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

(b) 18 yaşını tamamlamış olmak,

(c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

(ç) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

(d) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.)

(e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

(f) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak

(2) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışıyor olmamak,

(4B kapsamında sözleşmeli personel olarak çalışanlar hariç)

(3) Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak,

(4) 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği” gereğince; Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından "Memur Adayı Olur" kararlı sağlam raporu almış olmak,

(5) Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak

(6) Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak (TABLO-2),(7) 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından 2018-KPSSP03 (Lisans),2018-KPSSP93 (Önlisans) ve 2018-KPSSP94 (Ortaöğretim) birine girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmak.

Senin için hazırladığımız haberler